Pasta Caponata! Η υπέροχη Ιταλική μακαρονάδα εμπνευσμένη απο το φαγητό κατσαρόλας «καπονάτα» που το φτιάχνουν με μελιτζάνες, λαχανικά και τομάτες στη Σικελία! Εγώ χρησιμοποιώ λιγκουίνι μιας που ειναι ιδανικά σε πλάτος για να κρατάνε την πλούσια σάλτσα σε καθε μπουκιά! Είναι Vegan / Νηστίσιμη, και πολύ-πολύ νόστιμη!! Δοκιμάστε την!




Pasta Caponata

Κουζίνα Ιταλική
Προετοιμασία 10 minutes
Χρόνος Μαγειρέματος 25 minutes
Συνολικός Χρόνος 35 minutes
Μερίδες 4 μερίδες

Υλικά

  • 500 γρ ζυμαρικά λιγκουίνι
  • 1 μελιτζάνα κομμένη σε μικρούς κύβους
  • 1 κολοκυθάκι κομμένο σε κύβους
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 3 κ.σ. κάπαρη
  • 1 κ.σ. ελιές καθαρισμένες απο το κουκούτσι
  • 400 γρ τοματάκια ψιλοκομμένα
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 200 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Για τα ζυμαρικά

  1. Βάζουμε στην φωτιά μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό και όταν βράσει προσθέτουμε τα λιγκουίνι για να βράσουν στα λεπτά που μας λέει η συσκευασία. Κρατήστε χρονό με το κινητό σας!

Για την Σάλτσα

  1. Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε την μελιτζάνα κομμένη σε μικρούς κύβους με το μισό ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι ώσπου να μαλακώσει καλά. Θα απορροφήσει όλο το λάδι αλλά δεν χρειάζεται να προσθέτε επιπλέον θα μαγειρευθεί μιά χαρά.
  2. Αφου μαλακώσει η μελιτζάνα την αφαιρούμε σε ενα πιάτο και στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο για να μαλακώσουν και να παρουν χρώμα.
  3. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο τοματάκι και το κολοκυθάκι και ανακατεύουμε για 5' ώσπου να μαλακώσει.
  4. Ρίχνουμε στο τηγάνι την μαγειρεμένη μελιτζάνα, την κάπαρη τις ελιές και τον μισό μαιντανό και ανακατεύουμε για 5' ώσπου να δέσει η σάλτσα μας. Δοκιμάστε λίγο την σάλτσα και αλατοπιπερώστε αναλογα τα γούστα σας. 

Μικρά Μυστικά

  • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ένα κύβο ζωμό λαχανικών για έξτρα γεύση.
  • Προσοχή όμως στους κύβους εάν είστε χορτοφάγοι/ vegan, συνήθως περιέχουν ζωικά συστατικά. Μπορείτε όμως να φτιάξετε δικό σας ζωμό λαχανικών για εξτρα νοστιμιά παντού, και να τον διατηρήσετε στην κατάψυξη!