Την έχετε ακούσει σίγουρα, την έχετε φάει ίναι μια συνταγή αραβική (tabouleh) αλλά κερδίζει συνεχώς έδαφος στην Ελλάδα. Είναι μια σαλάτα που μας ταιριάζει σαν χώρα γιατί διαθέτουμε σε πληθώρα όλα τα συστατικά που απαιτούνται και τα οποία μας ωφελούν δεόντως.

 

Ταμπουλέ Σαλάτα με Ξινόμηλο

Κουζίνα Λιβανέζικη
Προετοιμασία 15 minutes
Συνολικός Χρόνος 15 minutes
Μερίδες 1 σαλάτα

Υλικά

  • 200 γρ Πλιγούρι
  • 1 κρεμμύδι μέτριο, ξερό, ψιλοκομμένο
  • 1 ξινόμηλο μέτριο μέγεθος, κομμένο σε κυβάκια
  • 2 τομάτες μεγάλες, ψιλοκομμένες
  • 1 αγγούρι ψιλοκομμένο σε κυβάκια
  • 1/2 μάτσο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κλωναράκι φρέσκο δυόσμο μόνο τα φύλλα, ψιλοκομμένα
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. λεμόνι χυμό, φρεσκοστυμμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε σε μία κατσαρόλα 600ml νερό περίπου και μια κουταλιά του γλυκού αλάτι. Ρίχνουμε το πλιγούρι να πάρει μία βράση. Όταν ξεκινήσει να βράζει, κλείνουμε την φωτιά, το σκεπάζουμε με μια πετσέτα και το αφήνουμε να απορροφήσει τα υγρά και να κρυώσει. Το πλιγούρι θα μαλακώσει και θα φουσκώσει.
  2. Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα υλικά μας: το κρεμμύδι, τις τομάτες, τον μαϊντανό, το αγγούρι, το ξινόμηλο και τον δυόσμο και ανακατεύουμε.
  3. Προσθέτουμε το πλιγούρι(εάν έχουν μείνει υγρά το στραγγίζουμε) Περιχύνουμε με ελαιόλαδο και χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι.