Ένας πανεύκολος τρόπος για να φτιάξουμε καραμέλα μια φορά και να την έχουμε στο ντουλάπι μας για όλο τον χρόνο να την χρησιμοποιήσουμε όταν χρειαστούμε. Θέλει αρκετό χρόνο αλλα απλά περιμένεις, δεν εχει κόπο! Την χρησιμοποιούμε για μπανόφι γλυκό ή άλλα κέικ καραμέλας και μας βγάζει ασπροπρόσωπους.




Υλικά:
1 κονσέρβα ζαχαρούχο γάλα (ή όσες κονσέρβες χωράει η κατσαρόλα μας για να τις βάλουμε στο ντουλάπι.)

Για να καραμελώσουμε ζαχαρούχο γάλα με αυτό τον τρόπο,

  • Βάζουμε τις κονσέρβες με το ζαχαρούχο χωρίς να τις ανοίξουμε και χωρίς τις ετικέτες σε μία κατσαρόλα και προσθέτουμε νερό να τις καλύπτει.
  • Βράζουμε για 3 ώρες σε μέτρια προς δυνατή φωτιά  και προσέχουμε πού και πού να μην εξατμιζεται το νερό. Θα πρέπει να τις καλύπτει συνεχώς.
  • Αφήνουμε τις κονσέρβες να κρυώσουν μέσα στο νερό που έβρασαν. Δεν ανοίγουμε τις κονσέρβες όσο είναι ζεστές γιατι θα πεταχτεί παντού απο την πίεση και μπορεί να σας κάψει …ή να καθαρίζετε την κουζίνα για το υπόλοιπο της ζωής σας! χαχα

Με αυτόν τον τρόπο έχουμε μία πυκνή καραμέλα, με ωραία γεύση, λίγο γαλατίλα αλλα ξεχωρίζεις την καραμέλα και είναι πολύ μεγάλη ευκολία για ένα γρήγορο γλυκό όταν την χρειαστούμε.