Νόστιμα και εύκολα blue velvet cupcakes με βουτυρόκρεμα. Για χρώμα χρησιμοποίησα βαφή αβγών σε σκόνη (πλέον είναι σκόνες ζαχαροπλαστικής, μή τοξικές και βρώσιμες), μίας και ήθελα να δοκιμάσω κάτι διαφορετικό φέτος απο το παραδισιακό «βάψιμο αβγών». Έτσι κι εγώ, έβαψα τα κάπκεϊκς και σας δίνω την συνταγή! Μπορείτε να τα φτιάξετε για παιδικά πάρτυ ή για άλλες γιορτινές περιστάσεις




Προετοιμασία 30 minutes
Χρόνος Μαγειρέματος 15 minutes
Συνολικός Χρόνος 45 minutes
Μερίδες 12 κάπκεϊκς

Υλικά

Για τα Κεϊκάκια

  • 110 γρ. βούτυρο αγελαδινό αφημένο σε θερμοκρασία δωματίου για να μαλακώσει πολύ καλά
  • 110 γρ. ζάχαρη
  • 110 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 2 μεγάλα αβγά
  • 2 φιαλίδια βανίλιες
  • μπλέ βαφή αβγών (το μισό φακελάκι)

Για τη Βουτυρόκρεμα

  • 150 γρ βούτυρο αγελαδινό αφημένο σε θερμοκρασία δωματίου για να μαλακώσει πολύ καλά
  • 300 γρ ζάχαρη άχνη
  • 200 γρ τυρί κρέμα
  • 1 φιαλίδιο βανιλίνη
  • 3 κ.σ. γάλα
  • μπλέ βαφή αβγών (το μισό φακελάκι)

Εκτέλεση

Για τα Κεϊκάκια

  1. Στρώνουμε ένα ταψάκι για κάπκεϊκς με 12 χαρτάκια και προθερμαίνουμε τον φούρνο στον αέρα στους 160οC

  2. Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη με ένα μίξερ χειρός ώσπου να ασπρίσει και να αφρατέψει το μίγμα. Ρίχνουμε ένα-ένα τα αβγά, ανακατεύοντας να ενσωματωθούν και τέλος προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά.

  3. Ψήνουμε για 15-20 λεπτά ή ώσπου να βάζουμε μία οδοντογλυφίδα και να βγαίνει καθαρή χωρίς ζυμάρι. Αφού ψηθούν τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά.

Για την Βουτυρόκρεμα

  1. Χτυπάμε το μαλακό βούτυρο για 5 λεπτά να αφρατέψει και προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη σταδιακά και με προσοχή να μην πεταχτεί παντού (θα σε κάνει χάλια μάνα μου η σκόνη... χαχα)

  2. Προσθέτουμε το τυρί κρέμα την βανίλια το γάλα και το χρώμα της βαφής και ανακατεύουμε ώσπου να έχουμε μία λεία κρέμα.

  3. Βάζουμε την βουτυρόκρεμα μας πάνω στα κεϊκάκια μας με ένα κουτάλι ή ενα κορνέ, πασπαλίζουμε εάν θέλουμε με χρωματιστή τρούφα και σερβίρουμε!

Μικρά Μυστικά

Προσοχή: το βούτυρο πρέπει να το έχετε αφήσει σε θερμοκρασία δωματίου για μερικές ώρες για να είναι κρεμμώδες. Ειδικά στην βουτυρόκρεμα, εάν τα υλικά σας είναι κρύα δεν θα δέσει η κρέμα.