110γρ.βούτυρο αγελαδινόαφημένο σε θερμοκρασία δωματίου για να μαλακώσει πολύ καλά
110γρ.ζάχαρη
110γρ.αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2μεγάλα αβγά
2φιαλίδια βανίλιες
μπλέ βαφή αβγών(το μισό φακελάκι)
Για τη Βουτυρόκρεμα
150γρβούτυρο αγελαδινόαφημένο σε θερμοκρασία δωματίου για να μαλακώσει πολύ καλά
300γρζάχαρη άχνη
200γρτυρί κρέμα
1φιαλίδιο βανιλίνη
3κ.σ.γάλα
μπλέ βαφή αβγών(το μισό φακελάκι)
Οδηγίες
Για τα Κεϊκάκια
Στρώνουμε ένα ταψάκι για κάπκεϊκς με 12 χαρτάκια και προθερμαίνουμε τον φούρνο στον αέρα στους 160οC
Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη με ένα μίξερ χειρός ώσπου να ασπρίσει και να αφρατέψει το μίγμα. Ρίχνουμε ένα-ένα τα αβγά, ανακατεύοντας να ενσωματωθούν και τέλος προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά.
Ψήνουμε για 15-20 λεπτά ή ώσπου να βάζουμε μία οδοντογλυφίδα και να βγαίνει καθαρή χωρίς ζυμάρι. Αφού ψηθούν τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά.
Για την Βουτυρόκρεμα
Χτυπάμε το μαλακό βούτυρο για 5 λεπτά να αφρατέψει και προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη σταδιακά και με προσοχή να μην πεταχτεί παντού (θα σε κάνει χάλια μάνα μου η σκόνη... χαχα)
Προσθέτουμε το τυρί κρέμα την βανίλια το γάλα και το χρώμα της βαφής και ανακατεύουμε ώσπου να έχουμε μία λεία κρέμα.
Βάζουμε την βουτυρόκρεμα μας πάνω στα κεϊκάκια μας με ένα κουτάλι ή ενα κορνέ, πασπαλίζουμε εάν θέλουμε με χρωματιστή τρούφα και σερβίρουμε!
Μικρά Μυστικά
Προσοχή: το βούτυρο πρέπει να το έχετε αφήσει σε θερμοκρασία δωματίου για μερικές ώρες για να είναι κρεμμώδες. Ειδικά στην βουτυρόκρεμα, εάν τα υλικά σας είναι κρύα δεν θα δέσει η κρέμα.