ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΣΝΑΚ!

Όχι, δεν υπερβάλλω. Είναι γευστικό, γεμάτο πρωτεΐνη και υγιεινά ψημένο στον φούρνο! Εξαφανίστηκε η πρώτη μου φουρνιά που έφτιαξα πριν τρεις μέρες και σήμερα φτιάχνω και δεύτερη.

Θα γίνω πιο δραματικός (ΝΤΡΑΜΑ ΚΟΥΙΝ, ΜΑΝΑ ΜΟΥ ΧΑΧΑ) και θα σας ενημερώσω πως κάθε φορά που τρώω από αυτά τα στραγάλια σηκώνομαι και χειροκροτάω τον εαυτό μου. Σας έψησα;

Αγαπώ τα ρεβίθια σε όλες τις μορφές που μπορούν να μαγειρευτούν.

Σαν Σνακ, τα τιμάω συνέχεια τώρα που ξεκίνησα το “VEGAN CHALLENGE” μου για ένα μήνα (δες εδώ)! Κρατήστε τη συνταγή οι φίλοι οι Βίγκαν και όσοι θα νηστέψετε στο μέλλον. Θα τολμούσα να πω πως ίσως μου θυμίζουν και λίγο το ψητό κοτόπουλο.

Α, είναι ιδανικά και για ένα πρωτότυπο χειροποίητο ξηροκάρπι για το ουισκάκι σας σε μάζωξη με φίλους τον χειμώνα που έρχεται. Οι foodies λατρεύουμε τα σνάκο-δωράκια στις επισκέψεις!!!

στραγάλια

Στραγάλια Τραγανά με Κουρκουμά.

No ratings yet
Εκτύπωσε τη συνταγόλα Αποθήκευσε την στο Pinterest Βαθμολόγησε ή Άφησε σχόλιο
Χρόνος Προετοιμασίας: 30 minutes
Χρόνος Μαγειρέματος: 40 minutes
μούλιασμα: 2 hours
Συνολικός Χρόνος: 1 hour 10 minutes
Μερίδες : 4 μερίδες
Θερμίδες / μερίδα: 350kcal

Υλικά

Για το Βράσιμο/Προετοιμασία

  • 500 γρ ρεβίθια ξερά
  • 1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 φύλλο δάφνη ξερή
  • 1/2 κ.γ. πιπέρι
  • 1/2 κ.γ. μίγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο

Για το Ψήσιμο στον Φούρνο

  • 2 κ.γ. κουρκουμά σκόνη
  • 1 κ.σ. καπνιστή πάπρικα σκόνη
  • αλάτι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο

Οδηγίες

Προετοιμασία | Μούλιασμα

  • Σε μία κατσαρόλα με μπόλικο νερό ανακατεύουμε και διαλύουμε το μισό κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα. Προσθέτουμε τα ρεβίθια και τα αφήνουμε να μουλιάσουν για δύο ώρες ή απο την προηγούμενη νύχτα.
  • Αφού έχουν μουλιάσει, τα ξεπλένουμε, αλλάζουμε το νερό της κατσαρόλας, προσθέτουμε 1 κ.γ. αλάτι, την δάφνη, το πιπερι και το μίγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο και βράζουμε για 30 λεπτά. 

Ψήσιμο στον Φούρνο

  • Σε ένα ταψί στρώνουμε μία λαδόκολλα (για να μήν τρίβουμε στο καθάρισμα μετα μάνα μου… μη την πατήσεις όπως εγω την πρώτη φορά πρόσεχε)
  • Στραγγίζουμε και προσθέτουμε τα ρεβίθια. Πασπαλίζουμε με τα μπαχαρικά μας: τον κουρκουμά, καπνιστή πάπρικα, 2-3 πρέζες αλάτι και ελαιόλαδο.
  • Ψήνουμε για 40 λεπτά στους 190οC στον αέρα. Αφού ψηθούν τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά. Τοποθετούμε σε αεροστεγές δοχείο και διατηρούμε για αρκετούς μήνες στο ντουλάπι(δεν θα μείνει για τόσο… χαχα)

Μικρά Μυστικά

  • Ο κουρκουμάς αλλιώς ονομαζεται και κιτρινόριζα, σε περίπτωση που δυσκολευτείτε να βρείτε στο σούπερ με την άλλη ονομασία. 
  • Μερικά οφέλη του Κουρκουμά: -Αντιφλεγμονώδες -Βελτιωνεί τη λειτουργία του ήπατος -Είναι ισχυρό αντιοξειδωτικό -Προλαμβάνει τον σχηματισμό πλάκας που μπορεί να φράξει της αρτηρίες και να οδηγήσει σε καρδιακά και εγκεφαλικά επεισόδια ΠΗΓΗ: itrofi.gr
 
  • Α, και εάν θέλετε να παραλέιψετε όλη την διαδικασία μουλιάσματος και βρασίματος αγοράστε μία κονσέρβα έτοιμα βρασμένα ρεβίθια σε νερό απο το σούπερμάρκετ.

Διατροφικές Πληροφορίες

Θερμίδες: 350kcal
Μοιρασέ το στο Facebook Σχολίασε , Ρώτα με κάτι ή Βαθμολόγησε τη Συνταγή
Έφτιαξες τη Συνταγή;Κάνε στόρι στο insta με τη δημιουργία σου! Κάνε με "tag" και "Mention" @kserotiefages και θα το μοιράσω!
16
ΤΕΛΕΙΟ
0
2
ΑΓΑΠΩ!
0
ΧΑΧΑ
You already used all votes

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Βαθμολογία




Close
Μάνα μου! .
Ξέρω τι Έφαγες Πέρσι το Καλοκαίρι © Copyright 2025. All rights reserved.
Close