Κάτσε κάτω απο την μπάρααα!
Φτάνει ο καιρός των γυμναστηρίων του ιδρώτα και της δίαιτας, μάνα μου! Ανάμεσα απο τις γιορτές φυσικά, ε; Να μη το παρακάνουμε κιόλας!
Σου έχω συνταγάρα! Εσένα που εισαι της υγιεινής και θες σνάκ γλυκό αλλα λυπάσαι να τσακίσεις την πάστα, και εσένα που είσαι της ανθυγιεινής… γουστάρεις πάστα εξτρα-φουλ σοκολάτα αλλα δε πάει άλλο με τις γουρουνιές.
πανε κατευθείαν στη συνταγήΣπιτικές μπάρες δημητριακών με σοκολάτα, μέλι και μούσλι με μπόλικα σποράκια και αποξηραμένα φρούτα.
Βάλτο στο πρόγραμμα και χάσε τα κιλά των χριστουγέννων πρίν πάρεις και τα κιλά του Πάσχα και τρέχεις πρίν το καλοκαίρι αναμαλλιασμένη και καταϊδρωμένη(αφορά και άνδρες).
Ναι μη μου το αρνείσαι παιδί μου, ακόμα δεν τα έχασες τα κιλά των χριστουγέννων, το ξέρω.
Αυτές οι μπάρες δημητριακών λοιπόν, για να τις παινέψω λίγο παραπάνω, είναι τέλειες ως εναλλακτικό σνάκ ωστε να μη τσακίσεις το γλυκό το απόγευμα.
Με τόσες φυτικές ίνες που περιέχουν λόγω του μούσλι είναι ιδανικές και για γρήγορο γλυκό πρωινό για μάς που δεν τρελαινόμαστε να τρώμε το πρωί ή δυναμωτικό σνάκ πρίν τα γυμναστήρια.
Χωρίς έξτρα ζάχαρη! Χωρίς να στερείσαι την σοκολάτα. Χωρίς μα-μου-σου-του! *Το “μα-μου-σου-του” το έλεγαν όλες οι μανάδες στα 90’ς που σεβόταν τον εαυτό τους, όταν μάλωναν εμάς τα μικρά.
Δές και άλλες συνταγές μου για μαμαδίστικα φαγητά, εδώ:
👉ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ (ΠΛΑΤΙΑ) 👉 ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ ΣΤΡΟΓΓΥΛΑ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ 👉 ΡΕΒΙΘΙΑ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΑ
Μπάρες Δημητριακών με Σοκολάτα και Μέλι.
Υλικά
- 200 γρ βρώμη τριμμένη σε σκόνη στο μούλτι
- 200 γρ. κουβερτούρα γάλακτος λιωμένη
- 300 γρ. μούσλι με αποξηραμένα φρούτα
- 100 ml χυμό μήλο (ή οτι χυμό θέλετε)
- 150 γρ μέλι
- 2 φιαλίδια βανίλια σκόνη
Οδηγίες
Προετοιμασία
- Τρίβουμε τη βρώμη με ένα μούλτι για να γίνει σκόνη, σαν αλεύρι. (βοηθάει να σφίξει το μίγμα μας και να μη διαλύονται οι μπάρες οταν τις κόβουμε.)
- Σε ένα μπολ τεμαχίζουμε την κουβερτούρα και την λιώνουμε σε ένα φουρνάκι μικροκυμάτων για ευκολία ή σε μπεν μαρί: βάζουμε μια κατσαρόλα με λίγο νερό στη φωτιά. Μόλις βράσει το νερό, χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά και στερεώνουμε επάνω στην κατσαρόλα ένα μπολ, ανοξείδωτο ή γυάλινο, στο οποίο έχουμε ρίξει τη σοκολάτα, ψιλοκομμένη. Αυτό θα πρέπει να στέκεται επάνω στο στόμιο και να μη βυθίζεται στο νερό, ώστε η σοκολάτα να λιώνει με την επίδραση του ατμού που εγκλωβίζεται κάτω από το μπολ. Καθώς λιώνει, πρέπει να την ανακατεύουμε συχνά.
Φτιάχνουμε το μίγμα
- Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε καλά.
- Στρώνουμε στο ταψάκι μας ενα φυλλο λαδόκολλα αντικολλητική και απο πανω ρίχνουμε το μίγμα, το πατάμε καλά να φύγει ο αέρας απο μέσα και να γίνει συμπαγές και πασπαλίζουμε με λίγο μούσλι στην επιφάνεια.
- Αφήνουμε το ταψάκι στο ψυγείο για 4 ώρες(ή όλο το βράδυ) ώσπου να σφίξει καλά.
- Κόβουμε σε μπάρες και απολαμβάνουμε χωρις ενοχές.