Τρίβουμε τη βρώμη με ένα μούλτι για να γίνει σκόνη, σαν αλεύρι. (βοηθάει να σφίξει το μίγμα μας και να μη διαλύονται οι μπάρες οταν τις κόβουμε.)
Σε ένα μπολ τεμαχίζουμε την κουβερτούρα και την λιώνουμε σε ένα φουρνάκι μικροκυμάτων για ευκολία ή σε μπεν μαρί: βάζουμε μια κατσαρόλα με λίγο νερό στη φωτιά. Μόλις βράσει το νερό, χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά και στερεώνουμε επάνω στην κατσαρόλα ένα μπολ, ανοξείδωτο ή γυάλινο, στο οποίο έχουμε ρίξει τη σοκολάτα, ψιλοκομμένη. Αυτό θα πρέπει να στέκεται επάνω στο στόμιο και να μη βυθίζεται στο νερό, ώστε η σοκολάτα να λιώνει με την επίδραση του ατμού που εγκλωβίζεται κάτω από το μπολ. Καθώς λιώνει, πρέπει να την ανακατεύουμε συχνά.
Φτιάχνουμε το μίγμα
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε καλά.
Στρώνουμε στο ταψάκι μας ενα φυλλο λαδόκολλα αντικολλητική και απο πανω ρίχνουμε το μίγμα, το πατάμε καλά να φύγει ο αέρας απο μέσα και να γίνει συμπαγές και πασπαλίζουμε με λίγο μούσλι στην επιφάνεια.
Αφήνουμε το ταψάκι στο ψυγείο για 4 ώρες(ή όλο το βράδυ) ώσπου να σφίξει καλά.