Αρωματικό χοιρινό απο κοιλιά (πανσέτα) και μπούτι σε λωρίδες στο γουόκ αρωματισμένο με σάλτσες σόγιας και γουόστερ. Θυμίζει Ασιατική κουζίνα αλλα δεν ειναι συγκεκριμένη αυθεντική Ασιατική συνταγή. Οι σάλτσες του δίνουν υπέροχο άρωμα και μοναδική γεύση. Εάν δεν τις έχετε ευκαιρες στο ντουλάπι σας προμηθευτείτε τες, πλεον υπάρχουν σε όλα τα σούπερ μάρκετ και νοστιμεύουν απο σούπες, ρύζι μεχρι ψητά κρέατα.

Η Σάλτσα σόγιας ειναι λιγο πολυ γνωστη σε όλους σας, μπορείτε ευκολα να αντικαταστήσετε με αυτήν το αλάτι σε πολλα φαγητά σας.

Η Γουόστερ σος (γράφετε: Worcestershire sauce ή Worcester sauce) είναι μία φανταστική ανακάλυψη των Βρετανών η οποια βασικά περιέχει κριθάρι, ξύδι, μελάσσες, ζάχαρη, αλάτι, αντσούγιες, κρεμμύδια και σκόρδο. Την έχετε δοκιμάσει σίγουρα σε εστιατόρια χωρίς να το ξέρετε σε Σαλάτα Caesars του Καίσαρα  όπου αντικαθιστούν τις αντζούγιες και το αλάτι με αυτην την σάλτσα(η οποία τα περιέχει) ή σε πολλά Ισπανικά πιάτα. Το αποτέλεσμα είναι φανταστικό, αφου νόμιζα οτι δοκίμαζα μία καινούρια γεύση όταν την πρωτοσυνάντησα γευστικά πριν απο μερικά χρόνια!

Την απλή αυτή συνταγή με τις δύο σος, και το τζίντζερ απλά την λάτρεψα για τα αρώματα που δίνει στο χοιρινό. Είναι μία εναλλακτική πρόταση για ενα δείπνο με το ταίρι σας μία καθημερινή. Συνοδέψτε το χοιρινό με ρύζι μπασμάτι ή πατάτες στον φούρνο και είμαι σίγουρος πως θα αρέσει και στους  μή-λατρεις της ασιατικής κουζίνας.

Θα χρειαστούμε ένα τηγάνι βαθυ ή γουόκ. Προετοιμασία 5′ Χρόνος μαγειρέματος 15′

Υλικά

  • 200γρ χοιρινό πανσέτα κομμενη σε πολύ λεπτές λωρίδες
  • 300γρ χοιρινό μπούτι κομμένο σε πολύ λεπτές λωρίδες
  • 10γρ Τζίντζερ φρέσκο τριμμένο ή σκόνη
  • 2 κ.σ. Γουόστερ σος
  • 2 κ.σ. Σόγια σος
  • πιπέρι
  • λίγο φρέσκο λεμονοθύμαρο

Πώς το φτιάχνουμε

  1. Βάζουμε λίγο ελαιόλαδο σε ενα τηγάνι ή wok
  2. Τσιγαρίζουμε το χοιρινό να πάρει χρώμα
  3. Ρίχνουμε τις σάλτσες το τζίντζερ και ανακατεύουμε. Δοκιμάστε την σάλτσα του κρεατος σε αυτην την φάση και εαν χρειάζεται αλάτι προσθέστε. Υπόψιν πως και οι δύο σός που βάλαμε ειναι αλμυρές.
  4. Μετά απο 15′ αφου εχει γίνει το χοιρινό, κλεινουμε την φωτιά τρίβουμε φρέσκο πιπέρι και πασπαλίζουμε λίγα φυλλα φρέσκο λεμονοθύμαρο(ή κανονικό θυμάρι φρέσκο ή ξερό)
  5. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε με ρυζι μπασμάτι ή υπέροχες Πατάτες Κρατσανιστές φούρνου