Τσιγαριστή Φασολάδα Σαμοθράκης

169

Ένα πολύ νόστιμο πιάτο “από το νησί” όπως λέμε οι Εβρίτες. Υπέροχος μεζές για τσιπουράκι!  Το μυστικό του είναι να έχεις έτοιμη τη φασολάδα την παραδοσιακή από την προηγούμενη.  Η συνταγή είναι απλή: χρησιμοποιώντας  τα περισσεύματα αυτά, τσιγαρίζουμε λίγο φρέσκο κρεμμύδι λίγη πιπεριά πράσινη, λίγη πιπεριά φλωρίνης και ρίχνουμε τη φασολάδα στο τηγάνι μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά της και να χυλώσει τελείως.

Παρακάτω σας γράφω τη συνταγή για να την κάνετε εξαρχής σαν “τσιγαριστή” για να μην περιμένετε μια μέρα για να την απολαύσετε, αλλά τώρα που ξέρετε το “μυστικό” διαλέξτε τη μέθοδο που σας άρεσε

the office GIF
φασολαδα

Τσιγαριστή Φασολάδα Σαμοθράκης

Για να βράσουν γρηγορότερα τα φασόλια μας τα μουλιάζουμε πάντα αποβραδίς σε κρύο νερό(περίπου 12 ώρες)
5 from 6 votes
Εκτύπωσε τη συνταγόλα Αποθήκευσε την στο Pinterest Βαθμολόγησε ή Άφησε σχόλιο
Χρόνος Μαγειρέματος: 1 hour 40 minutes
Μερίδες : 4 Άτομα

Υλικά

  • 500 γρ. χονδρά ξερά φασόλια
  • 3 καρότα κομμένα σε κυβάκια
  • 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 400 γρ τοματάκι ψιλοκομμένο (ένα κουτί κονσέρβας)
  • 130 ml ελαιόλαδο (½ φλιτζάνι τσαγιού)
  • 2 κλωναράκια σέλινο ψιλοκομμένο
  • αλάτι πιπέρι
  • ½ πιπεριά πράσινη σε λεπτές φέτες
  • ½ πιπεριά φλωρίνης σε λεπτές φέτες

Οδηγίες

  • Μουσκεύουμε τα φασόλια για 12 ώρες σε κρύο νερό. Ξεπλένουμε.
  • Τα βάζουμε να βράσουν και να μαλακώσουν σε μία κατσαρόλα μαζί με τα καρότα και το σέλινο(περίπου μία ώρα)
  • Αφού βράσουν και μαλακώσουν τα φασόλια μας, τα στραγγίζουμε και τα μεταφέρουμε σε ένα βαθύ τηγάνι. Ρίχνουμε μέσα το λάδι, τις πιπεριές, τις δύο κουταλιές τοματοπελτέ και τα κρεμμύδια και τα σωτάρουμε όλα μαζί για 2-3 λεπτά.
  • Προσθέτουμε μισό ποτήρι νερό, το τοματάκι, και τα βράζουμε για 30 με 40 λεπτά σε σιγανή φωτιά. 
  • Αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά.
  • Αφού ετοιμάσουμε τη φασολάδα με τα παραπάνω βήματα
    Τσιγαρίζουμε λίγο φρέσκο κρεμμύδι λίγη πιπεριά πράσινη, λίγη πιπεριά φλωρίνης (και φέτες λουκάνικο για τους κρεατοφάγους) και ρίχνουμε τη φασολάδα στο τηγάνι μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά της και να χυλώσει τελείως.
Μοιρασέ το στο Facebook Σχολίασε , Ρώτα με κάτι ή Βαθμολόγησε τη Συνταγή
Έφτιαξες τη Συνταγή;Κάνε στόρι στο insta με τη δημιουργία σου! Κάνε με "tag" και "Mention" @kserotiefages και θα το μοιράσω!
8
ΤΕΛΕΙΟ
3
10
ΑΓΑΠΩ!
1
ΧΑΧΑ
You already used all votes

Join the Conversation

  1. Αχ, το αγαπημενο πιατο απο τις Καρυδιές..Ποσο χαρηκα που βρηκα το BLOG σας ψαχνοντας την τσιγαριστη φασολαδα..πολυ προσεγμενο και γεματο προσωπικες πινελιες, μπραβο..χερετισματα απο την περιοχη της Ορεστιαδας.

    1. 5 stars
      Λατρεμένες Καρυδιές! Κοκκίνισα από τα καλά σας λόγια! Ευχαριστώ!

    2. 5 stars
      Είχα ακούσει ότι είναι τέλεια και τελικά αποφάσισα να τα δοκιμάσω σήμερα, Μπράβο! όντως δεν είναι μόνο τέλεια! Είναι πεντανόστιμα, φανταστικά! Να στε καλά, Καλή συνέχεια στη μέρα σας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Βαθμολογία




Close
Μάνα μου! .
Ξέρω τι Έφαγες Πέρσι το Καλοκαίρι © Copyright 2025. All rights reserved.
Close