Τα προηγούμενα χρόνια μάθαμε να γιορτάζουμε σε αυτή τη χώρα αυτή τη “ξενόφερτη” γιορτή. Τα μικρά να διασκεδάζουν στην κουζίνα φτιάχνοντας γλυκούλια τερατάκια κούκις και λουκανικοπιτάκια μούμιες, και οι “μεγάλοι” να κάνουμε πάρτι με τρομακτικές διακοσμήσεις και horror μπουφέ με κομμένα δάχτυλα και χαλασμένα αβγά.
Η φετινή χρονιά Χαλογουίν είναι διαφορετική. Οικειοποιούμαι απροκάλυπτα τη γιορτή (είδες, ξέρω και δύσκολες λέξεις μάνα μου χαχα) και της βάζω ΓΚΡΙΚ σημαία!
Με μπόλικο χιούμορ και φαντασία ξεκινάω να μετατρέπω αυθεντικά ελληνικά πιάτα και γλυκάκια στις halloween εκδοχές τους. Μερικές δημιουργίες θα είναι “γλυκούλικες” ιδανικές για παιδικά πάρτι και άλλες θα είναι “τρομακτικές” και “αηδιαστικές“. Έτσι όπως αρμόζει σε κάθε φανατικό halloweenάκια για να φτιάξει πραγματική horror ατμόσφαιρα που θα συνοδέψει επιτυχημένα ενήλικα πάρτι και μαζώξεις σε σπίτια, χωρίς να απαρνούμαστε το μεσογειακό ταμπεραμέντο μας.
Επέλεξα για πρώτη συνταγή φέτος ένα παραδοσιακό Ελληνικό γλυκό που όλες οι μανάδες μας το είχαν στο σπίτι στα 80s και 90s. ΤΑ ΑΝΩΜΑΛΑ. Πώς θα μπορούσα να κρατηθώ και να μην ξεκινήσω με ένα τόσο αστεία ονοματισμένο γλυκάκι; Βάλε τα παιδιά στην κουζίνα να βοηθήσουν.
Θα σου δείξω πως να φτιάξεις ελληνικά χαλογουίν βραχάκια. Ή αλλιώς, τα πιο ανώμαλα “ανωμαλάκια”.
Ακολουθήστε το μπλόγκ μαγειρικής μου στο google news, πατώντας το αστεράκι, για να σας έρχονται όλες οι καινούριες συνταγές μου στις ειδήσεις σας!
Τα Ανώμαλα Σοκολατάκια (Halloween)
Εξοπλισμός που Χρειάζεσαι
- Κατσαρολάκι
- Γυάλινο ή μεταλλικό μπολ
- Λαδόκολλα
Υλικά
- 500 γρ. κουβερτούρα σοκολάτα με 50%+ κακάο
- 200 γρ. αμύγδαλα ωμά ή ψημένα ανάλατα
- 200 γρ. κάσιους ωμά ή ψημένα ανάλατα
- 2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
- 1 κ.σ. λάδι καρύδας ή βούτυρο καρύδας ή μαργαρίνη
Οδηγίες
- Εάν πάρουμε ωμούς τους ξηρούς καρπούς τους καβουρντίζουμε εμείς. Τους ψήνουμε δηλαδή σε ένα τηγάνι χωρίς λάδι φροντίζοντας να τους γυρνάμε συνέχεια για να μην καούν, ώσπου να πάρουν χρώμα. Τους αφήνουμε στην άκρη για τουλάχιστον 30 λεπτά ώστε να κρυώσουν καλά και να γίνουν τραγανοί.
- Σε ένα μπολ γυάλινο ή μεταλλικό προσθέτουμε την κουβερτούρα, το λάδι καρύδας και το τοποθετούμε πάνω από ένα κατσαρολάκι με νερό που βράζει (χωρίς να έρχεται σε επαφή με το νερό). Έτσι λιώνουμε την κουβερτούρα με τους υδρατμούς από κάτω και δεν καίγεται. (μέθοδος μπεν μαρί)
- Αφού λιώσει η σοκολάτα, αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη και τους ξηρούς καρπούς και ανακατεύουμε.
- Αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει για 30-40 λεπτά
- Με ένα κουτάλι παίρνουμε από το μίγμα και το τοποθετούμε σε λαδόκολλα ώστε να σχηματίζουμε στοίβες από "βραχάκια"
- Διακοσμούμε με μάτια ζαχαρωτά που βρίσκουμε σε καταστήματα με είδη ζαχαροπλαστικής (ή γκουγκλάρουμε "μάτια ζαχαρωτά")
Μικρά Μυστικά
- Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τα κάσιους με έξτρα αμύγδαλα.
- Η ζάχαρη άχνη βοηθάει ώστε να αποκτήσουν δομή και όγκο τα σοκολατάκια. Εάν δε σας πειράζουν επίπεδα, μπορείτε να την παραλείψετε και να γλιτώσετε θερμίδες
- Μπορείτε να επιλέξετε κουβερτούρα με στέβια αντί για ζάχαρη ώστε να γίνει το γλυκάκι με χαμηλότερο γλυκαιμικό δείκτη, ιδανικό για διαβητικούς.