Παγωτό Gelato (Τζελάτο) με Σοκολάτα και Ρούμι. Αυτή η συνταγή που σου ετοίμασα μάνα μου είναι έντονα σοκολατένια ως εκεί που δεν πάει. Με δυνατό άρωμα από ρούμι και υφή τόσο κρεμώδη που θα νομίζεις πως τρως παγωμένη πουτίγκα με αλκοόλ.

Είναι ιδανικό παγωτό για να εντυπωσιάσεις σε πάρτι, ή σε ένα ωραίο κυριακάτικο τραπέζι τους φίλους σου και φυσικά είναι ΜΟΝΟ για ενηλίκους. Όλα τα υγρά που χρησιμοποιώ είναι αλκοολούχα (λευκό αφρώδη οίνο και ρούμι).

Πριν σου δώσω τη συνταγή θα σου εξηγήσω την υπεραπλουστευμένη διαδικασία.

Αρχικά φτιάχνουμε μια πανεύκολη, ζεστή, γλυκιά “κρέμα σαμπάνιας”. Θα αποτελείτε από ζάχαρη, αφρώδη οίνο και κόρν φλάουρ(νισεστέ) η οποία θα είναι η βάση μας. Εκεί μέσα θα λιώσουμε τη σοκολάτα, τα αρωματικά(βανίλια) και το κακάο. Τελευταίο θα μπει το ρούμι αφού έχει βγει το μίγμα από τη φωτιά για να μην εξατμιστεί το αλκοόλ.

Τσέκαρε τις φωτογραφίες μου στο Instagram εδώ

Δε χρειάζεται παγωτομηχανή. Το αλκοόλ θα κάνει το θαύμα του και θα κρατήσει το παγωτό κεμώδες και χωρίς καθόλου κρυστάλλους. Ωστόσο, πριν το σερβίρεις για να είναι σωστή η υφή του θα πρέπει να παγώσει για τουλάχιστον 24 με 36 ώρες (μια με μιάμιση μέρα). Άρα να έχεις υπομονή μάνα μου, και να μεριμνήσεις από νωρίς εάν σκοπεύεις να καλέσεις κόσμο να το απολαύσετε παρέα!

gelato σοκολατα ρουμι
gelato σοκολατα ρουμι

Παγωτό Gelato με Σοκολάτα και Ρούμι

Παγωτό Gelato (Τζελάτο) με Σοκολάτα και Ρούμι. Είναι ιδανικό για να εντυπωσιάσεις τους φίλους σου και φυσικά είναι ΜΟΝΟ για ενήλικες γιατί έχει μπόλικο αλκοόλ.
5 from 1 vote
Εκτύπωση Αποθήκευσε στο Pinterest Βαθμολόγησε
Πιάτο: γλυκό, Ποτά
Κουζίνα: Ελληνική
Διαιτιτικό: Gluten Free, Vegan, Vegetarian
Keyword: gelato, αλκοόλ, αφρώδης οινος, παγωτο, ποτό, ρούμι, σαμπάνια, σοκολάτα, τζελάτο
Χρόνος Προετοιμασίας: 20 minutes
Πάγωμα: 1 day 12 hours
Συνολικός Χρόνος: 1 day 12 hours 20 minutes
Μερίδες (μπορείς να προσαρμόσεις): 4 μερίδες
Θερμίδες: 684kcal

Υλικά

  • 400 γρ. Αφρώδη οίνο Λευκό ημίξηρο ή γλυκό
  • 200 γρ. ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
  • 4 κ.σ. corn flour(κόρν φλάουρ) (άλλες ονομασίες για το ίδιο προϊόν: νισεστές ή άμυλο αραβοσίτου)
  • 200 γρ. κουβερτούρα 50% κακάο
  • 60 γρ. κακάο σκόνη
  • 2 φιαλίδια βανιλίνη
  • 150 γρ. ρούμι

Οδηγίες

  • Βάζουμε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε τον αφρώδη οίνο, τη ζάχαρη και το κορνφλάουρ. Ανακατεύουμε ώσπου να διαλυθεί τελείως το κορνφλάουρ και η ζάχαρη.
  • Όταν αρχίσει να βράζει ανακατεύουμε συνεχώς με ένα σύρμα ζαχαροπλαστικής ώσπου από υγρό το μίγμα μας να γίνει κρέμα. (κάνει τα μαγικά του το κορνφλάουρ)
  • Σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τη βανιλίνη και το κοσκινισμένο το κακάο. Ανακατεύουμε με το σύρμα πάντα και αφού ενσωματωθεί προσθέτουμε και την κουβερτούρα για να λιώσει με τη θερμότητα της κρέμας. Ανακατεύουμε πολύ καλά.
  • Στο τέλος προσθέτουμε και το ρούμι και ανακατεύουμε πάλι ώσπου να ενσωματωθεί στο μίγμα.
  • Τοποθετούμε το μίγμα σε μια μεταλλική φόρμα παγωτού ή γυάλινο ανθεκτικό σε θερμοκρασίες μπολ και το βάζουμε στην κατάψυξη για μια- μιάμιση μέρα.
  • ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Μικρά Μυστικά

  • Δυστυχώς, σε αυτή τη συνταγή δεν μπορείτε να αφαιρέσετε ή να αντικαταστήσετε με γλυκαντικό τη ζάχαρη.  Είναι θέμα χημείας μάνα μου. Δε δουλεύει η συνταγή αλλιώς. (χαχα)
  • Εύκολα αντικαθιστάς το Ρούμι με Τζιν, Βότκα ή Τεκίλα!

Διατροφικές Πληροφορίες

Serving: 1μερίδα (απο τις 4) | Θερμίδες: 684kcal | Υδατάνθρακες: 93γρ. | Πρωτεΐνη: 6γρ. | Λιπαρά: 21γρ. | Κορεσμένα Λιπαρά: 12γρ. | Πολυακόρεστα Λιπαρά: 1g | Μονοακόρεστα Λιπαρά: 6g | Trans Λιπαρά: 1γρ. | Χολιστερόλη: 3mg | Αλάτι: 17mg | Κάλιο: 602mg | Φυτικές Ίνες: 9γρ. | Σάκχαρα: 70γρ. | Vitamin A: 25IU | Vitamin B12: 1µg | Ασβέστιο: 60mg | Σίδηρος: 6mg
Μοιρασέ το στο Facebook Σχολίασε , Ρώτα με κάτι ή Βαθμολόγησε τη Συνταγή
Έφτιαξες τη Συνταγή;Κάνε στόρι στο insta με τη δημιουργία σου! Κάνε με "tag" και "Mention" @kserotiefages και θα το μοιράσω!
3
ΤΕΛΕΙΟ
0
0
ΑΓΑΠΩ!
0
ΧΑΧΑ
You already used all votes