Παγωτό Gelato (Τζελάτο) με Σοκολάτα και Ρούμι. Είναι ιδανικό για να εντυπωσιάσεις τους φίλους σου και φυσικά είναι ΜΟΝΟ για ενήλικες γιατί έχει μπόλικο αλκοόλ.
4κ.σ.corn flour(κόρν φλάουρ)(άλλες ονομασίες για το ίδιο προϊόν: νισεστές ή άμυλο αραβοσίτου)
200γρ. κουβερτούρα50% κακάο
60γρ. κακάοσκόνη
2φιαλίδιαβανιλίνη
150γρ. ρούμι
Οδηγίες
Βάζουμε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε τον αφρώδη οίνο, τη ζάχαρη και το κορνφλάουρ. Ανακατεύουμε ώσπου να διαλυθεί τελείως το κορνφλάουρ και η ζάχαρη.
Όταν αρχίσει να βράζει ανακατεύουμε συνεχώς με ένα σύρμα ζαχαροπλαστικής ώσπου από υγρό το μίγμα μας να γίνει κρέμα. (κάνει τα μαγικά του το κορνφλάουρ)
Σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τη βανιλίνη και το κοσκινισμένο το κακάο. Ανακατεύουμε με το σύρμα πάντα και αφού ενσωματωθεί προσθέτουμε και την κουβερτούρα για να λιώσει με τη θερμότητα της κρέμας. Ανακατεύουμε πολύ καλά.
Στο τέλος προσθέτουμε και το ρούμι και ανακατεύουμε πάλι ώσπου να ενσωματωθεί στο μίγμα.
Τοποθετούμε το μίγμα σε μια μεταλλική φόρμα παγωτού ή γυάλινο ανθεκτικό σε θερμοκρασίες μπολ και το βάζουμε στην κατάψυξη για μια- μιάμιση μέρα.
ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Μικρά Μυστικά
Δυστυχώς, σε αυτή τη συνταγή δεν μπορείτε να αφαιρέσετε ή να αντικαταστήσετε με γλυκαντικό τη ζάχαρη. Είναι θέμα χημείας μάνα μου. Δε δουλεύει η συνταγή αλλιώς. (χαχα)
Εύκολα αντικαθιστάς το Ρούμι με Τζιν, Βότκα ή Τεκίλα!