Αυτή η συνταγή ξεκίνησε ως συνταγή για τρουφάκια μέντας απο ένα είδος γκανάς σοκολάτας(μήν σε τρομάζει η λέξη, πές το και σπιτικό γλάσο πιο απλά) και κατέληξε λίιιγο πιο ρευστή απο το κανονικό της όταν κρύωσε λόγω του πειραματισμού με ζαχαρούχο γάλα στο μίγμα μας. Εδώ ειναι που τα λάθη στην ζαχαροσπλαστική ή τα κλαίς ή τα μεταμορφώνεις σε κατι νέο.

Έτσι ανακάλυψα την πιό τέλεια συνταγή για σοκολάτα κρέμα με φανταστικό άρωμα μέντας (σαν τα Αγγλικά σοκολατάκια after eight). Ιδανική σύσταση για επικάλυψη τούρτας ή κρέμα για cupcakes αλλα ακόμα και ατομικά σφηνάκια σοκολάτας με καρύδια, αμύγλαδα, κακκάο, τρίμμα μαύρης σοκολάτας ή ότι αλλο μπορείτε να φανταστείτε απο πάνω.

Υλικά

  • 250ml κρέμα γαλακτος

  • 250ml ζαχαρούχο γάλα

  • ένα μικρό ματσάκι μέντα

  • 500g κουβερτούρα

  • 130g βούτυρο αγελαδινό κομμενο σε κυβάκια

  • 130g μέλι

για την διακόσμηση:

  • σπασμένα φουντούκια(στο μούλτι) ανακατεμένα με λίγη καστανή ζάχαρη

  • σοκολάτα σε νιφάδες

  • κακάο

 

Πώς το φτιάχνουμε

  1. Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και το ζαχαρούχο γάλα μαζί με την Μέντα, αφου την χτυπήσουμε λίγο για να βγάλει ολα της τα αρώματα στην κρέμα μας. Αφου ζεσταθεί το μίγμα της κρέμας μας και παρει το άρωμα της μέντας μετα απο 7-8 λεπτά κλείνουμε την φωτιά.

  2. Όσο ζεσταίνουμε το μίγμα ετοιμάζουμε ένα μπόλ και ρίχνουμε το βούτυρο, το μέλι και ψιλοκοβουμε την κουβερτούρα και την ρίχνουμε μέσα.

  3. ΄Οταν ειναι ακομη ζεστη η κρέμα μας ακριβώς όταν την βγαλουμε απο την φωτιά την σουρώνουμε λίγη λίγη μεσα στο μπόλ με τα υλικά που ετοιμάσαμε και ανακατεύουμε γρήγορα ωσπου να λιώσει καλα η σοκολάτα. Το μίγμα μας θα γίνει ρευστό και βελούδινο.

  4. Ρίχνουμε σε ενα ταψάκι μικρό ή σε ενα πιρέξ γυάλινο και τοποθετούμε στο ψυγειο ωσπου να κρυώσει για 1ώρα.

  5. Αφου κρυώσει το μίγμα με ένα κουταλι βάζουμε την σοκολάτα μας στα σφηνάκια και διακοσμούμε με σοκολάτα, κακάο ή το μίγμα με τα σπασμένα φουντούκια.

Η συνταγή βγάζει 20-25 σφηνάκια σοκολάτας.