Το πρώτο μου άρθρο/συνταγή στην  free press 360

Γράφει ενας φανταστικός μου χαρακτήρας (μπορεί να ειναι και το άλτερ έγκο μου), ο Κούλης ο Σέφ, ο τροφαντός μαγειρας! Απολάυστε.

(Introduction)

Καλως τους! Να σας κάνω καφεδάκι να τα πούμε; Λεει και το φλυτζάνι η θεία. Για κοπιάστε!

Οι καλοί οι Σεφ, που λέτε , τα κιλάκια τους τα έχουν, το απολαμβάνουν το φαγάκι τους. Ετσι κι εγώ σαν τροφαντόυλης μάγειρας αποφάσισα μια νύχτα με φεγγάρι και με αρκετές λιγούρες να αρχίσω τα κατορθώματά μου να τα γράφω σε ενα κομμάτι χαρτί και να τα μοιράζω εδω, εκει και παρα ‘κει μπας και χαρεί κα’νας αλλος χριστιανός οπως λεει και η θεία, και στην τελική η κρίση θέλει καλοπέραση ντε!  Κούλη θα με φωνάζετε, και μεσα απο αυτην την στήλη θα πίνουμε το καφεδακι μας και θα σας μοιράζομαι και μια νόστιμη γρήγορη και εύκολη συνταγή. Μην νομίζετε πως κόπιασα να αποκτήσω στήλη, είχε ο θείος μέσον τον εκδότη της εφημερίδας.  Καταλαβαίνετε στις μέρες μας… τέλος πάντων. Ο θείος ειναι ο Πρόεδρος Ποιότητας. Απο μεγάλο τζάκι, βέβαια… θα σας τα πει ο ίδιος σε αλλο τεύχος. Δεν μπορούσε σε αυτό γιατι λέει ειχε τρεχάματα με το σπίτι. Του έφυγε η γυναίκα που καθαρίζει τα φασολάκια και ειχαμε δράματα, αφήστε που να σας τα λεω. Λέω καλύτερα να σας πω μια συνταγή. Γυρίστε το φλυτζάνι να ετοιμάζετε (για μετά), πάρτε μολύβι και χαρτί και ακούστε προσεκτικά: Σήμερα θα σας δώσω μια συνταγή για τις βραδυνές λιγούρες για γλυκό που ειπαμε πιο πάνω… είναι τόσο εύκολη και απλή που θα εκπλαγείτε.

Μπράουνι έτοιμο σε 5 λεπτα σε κούπα στο φουρνάκι μικροκυμμάτων σας. (Κέικ ειναι το μπράουνι, καλε θεία, αμαν πια! Εχουμε και τις θείες να ρωτάνε! Μόνο για ζωδια και κουτσομπολιά ειναι αυτη η γυναίκα πια!)

Ανοίξτε το ντουλάπι και βγάλτε τα υλικα:

  • 4 κουταλιές της σούπας (κοφτές) αλεύρι

  • 4 κ.σ (κοφτές) ζάχαρη

  • 2 κ.σ (κοφτές) κακάο

  • 2-3 κ.σ σπορέλαιο

  • 2-3 κ.σ νερό

  • λίγο αλάτι

Ετοιμασία:

1) Βάζετε σε μια κούπα το αλεύρι, τη ζάχαρη, το κακάο και το αλάτι.

2) Προσθέτετε το λάδι και το νερό και ανακατεύετε καλά με ένα κουταλάκι μέχρι να γινει το μίγμα σας σφιχτούτσικο

3) Βάλτε το μίγμα σας σε μια κούπα του καφέ και ψήστε το στο φούρνο μικροκυμάτων για 1,5 λεπτό.

Τόσο απλό. και σε τόσο λίγο χρόνο! (μην το παραψήσεις θεία, τον νού σου!) Τα λέμε σε λίγες μέρες! Ατουταλέρ!

2
ΤΕΛΕΙΟ
0
0
ΑΓΑΠΩ!
0
ΧΑΧΑ
You already used all votes