Το πρώτο μου άρθρο/συνταγή στην  free press 360

Γράφει ένας φανταστικός μου χαρακτήρας (μπορεί να ειναι και το άλτερ έγκο μου), ο Κούλης ο Σεφ, ο τροφαντός μάγειρας! Απολαύστε.

 

(Introduction)

Καλως τους! Να σας κάνω καφεδάκι να τα πούμε; Λεει και το φλυτζάνι η θεία. Για κοπιάστε!

Οι καλοί οι Σεφ, που λέτε , τα κιλάκια τους τα έχουν, το απολαμβάνουν το φαγάκι τους. Ετσι κι εγώ σαν τροφαντόυλης μάγειρας αποφάσισα μια νύχτα με φεγγάρι και με αρκετές λιγούρες να αρχίσω τα κατορθώματά μου να τα γράφω σε ένα κομμάτι χαρτί και να τα μοιράζω εδώ, εκεί και παρα ‘κει μπας και χαρεί κα’νας άλλος χριστιανός όπως λέει και η θεία, και στην τελική η κρίση θέλει καλοπέραση ντε!  Κούλη θα με φωνάζετε, και μέσα από αυτήν τη στήλη θα πίνουμε το καφεδάκι μας και θα σας μοιράζομαι και μια νόστιμη γρήγορη και εύκολη συνταγή. Μη νομίζετε πως κόπιασα να αποκτήσω στήλη, είχε ο θείος μέσον τον εκδότη της εφημερίδας.  Καταλαβαίνετε στις μέρες μας… τέλος πάντων. Ο θείος είναι ο Πρόεδρος Ποιότητας. Απο μεγάλο τζάκι, βέβαια… θα σας τα πει ο ίδιος σε άλλο τεύχος. Δεν μπορούσε σε αυτό γιατί λέει είχε τρεχάματα με το σπίτι. Του έφυγε η γυναίκα που καθαρίζει τα φασολάκια και είχαμε δράματα, αφήστε που να σας τα λέω. Λέω καλύτερα να σας πω μια συνταγή. Γυρίστε το φλιτζάνι να ετοιμάζετε (για μετά), πάρτε μολύβι και χαρτί και ακούστε προσεκτικά: Σήμερα θα σας δώσω μια συνταγή για τις βραδυνές λιγούρες για γλυκό που είπαμε πιο πάνω… είναι τόσο εύκολη και απλή που θα εκπλαγείτε.

 

Μπράουνι έτοιμο σε 5 λεπτά σε κούπα στο φουρνάκι μικροκυμάτων σας. (Κέικ είναι το μπράουνι, κάλε θεία, αμάν πια! Έχουμε και τις θείες να ρωτάνε! Μόνο για ζώδια και κουτσομπολιά είναι αυτή η γυναίκα πια!)

 

Ανοίξτε το ντουλάπι και βγάλτε τα υλικά:

  • 4 κουταλιές της σούπας (κοφτές) αλεύρι
  • 4 κ.σ (κοφτές) ζάχαρη
  • 2 κ.σ (κοφτές) κακάο
  • 2-3 κ.σ σπορέλαιο
  • 2-3 κ.σ νερό
  • λίγο αλάτι

 

Ετοιμασία:

1) Βάζετε σε μια κούπα το αλεύρι, τη ζάχαρη, το κακάο και το αλάτι.

2) Προσθέτετε το λάδι και το νερό και ανακατεύετε καλά με ένα κουταλάκι μέχρι να γίνει το μίγμα σας σφιχτούτσικο

3) Βάλτε το μίγμα σας σε μια κούπα του καφέ και ψήστε το στο φούρνο μικροκυμάτων για 1,5 λεπτό.

 

Τόσο απλό. Και σε τόσο λίγο χρόνο! (μην το παραψήσεις θεία, τον νου σου!) Τα λέμε σε λίγες μέρες! Ατουταλέρ!

 

8
ΤΕΛΕΙΟ
1
1
ΑΓΑΠΩ!
1
ΧΑΧΑ
You already used all votes