Εάν πάρουμε ωμούς τους ξηρούς καρπούς τους καβουρντίζουμε εμείς. Τους ψήνουμε δηλαδή σε ένα τηγάνι χωρίς λάδι φροντίζοντας να τους γυρνάμε συνέχεια για να μην καούν, ώσπου να πάρουν χρώμα. Τους αφήνουμε στην άκρη για τουλάχιστον 30 λεπτά ώστε να κρυώσουν καλά και να γίνουν τραγανοί.
Σε ένα μπολ γυάλινο ή μεταλλικό προσθέτουμε την κουβερτούρα, το λάδι καρύδας και το τοποθετούμε πάνω από ένα κατσαρολάκι με νερό που βράζει (χωρίς να έρχεται σε επαφή με το νερό). Έτσι λιώνουμε την κουβερτούρα με τους υδρατμούς από κάτω και δεν καίγεται. (μέθοδος μπεν μαρί)
Αφού λιώσει η σοκολάτα, αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη και τους ξηρούς καρπούς και ανακατεύουμε.
Αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει για 30-40 λεπτά
Με ένα κουτάλι παίρνουμε από το μίγμα και το τοποθετούμε σε λαδόκολλα ώστε να σχηματίζουμε στοίβες από "βραχάκια"
Διακοσμούμε με μάτια ζαχαρωτά που βρίσκουμε σε καταστήματα με είδη ζαχαροπλαστικής (ή γκουγκλάρουμε "μάτια ζαχαρωτά")
Μικρά Μυστικά
Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τα κάσιους με έξτρα αμύγδαλα.
Η ζάχαρη άχνη βοηθάει ώστε να αποκτήσουν δομή και όγκο τα σοκολατάκια. Εάν δε σας πειράζουν επίπεδα, μπορείτε να την παραλείψετε και να γλιτώσετε θερμίδες
Μπορείτε να επιλέξετε κουβερτούρα με στέβια αντί για ζάχαρη ώστε να γίνει το γλυκάκι με χαμηλότερο γλυκαιμικό δείκτη, ιδανικό για διαβητικούς.