Είμαι φαν των κοκκινιστών ρεβιθιών αλλά αυτή η συνταγή από την Κρήτη μου άλλαξε την κοσμοθεωρία!
Δεν ξέρω τι να σχολιάσω, φανταστικά λεμονάτα ρεβίθια. Άντε θα σας το αναλύσω λίγο μαστερσεφικά μη με περάσετε και για καμιά βλαχάρα(χωρίς παρεξήγηση):
“Μέσα στην απλότητά του, κυριαρχεί η οξύτητα του λεμονιού ενώ οι νότες ρίγανης του προσδίδουν την απαραίτητη Γήινη επίγευση που συντελεί στη γευστική ολοκλήρωση του πιάτου” ε? ε? Μα ποιος είμαι ο π* Πχια! χαχα
Τσέκαρε τις φωτογραφίες μου στο Instagram εδώ
Ρεβίθια Λεμονάτα με Ρίγανη
Είμαι φάν των κοκκινιστών ρεβιθιών αλλά αυτή η συνταγή απο την Κρήτη μου άλλαξε την κοσμοθεωρία!
Εκτύπωσε τη συνταγόλα
Αποθήκευσε την στο Pinterest
Βαθμολόγησε ή Άφησε σχόλιο
Μερίδες : 5 άτομα
Θερμίδες / μερίδα: 585kcal
Υλικά
- 500 γρ ρεβίθια
- 100 γρ ελαιόλαδο έξτρα παρθένο
- 1 κρεμμύδι άσπρο, ψιλοκομμένο
- 1 καρότο ψιλοκομμένο
- 1 φύλλο δάφνης
- 4 κ.σ. αλεύρι εάν θελουμε το φαγητό χωρις γλουτένη λογω δυσανεξίας, χρησιμοποιούμε απλό αλευρι χωρις γλουτένη ή corn flour.
- αλάτι
- πιπέρι
- ζωμό λαχανικών (1 κύβο)
- 1 κ.σ. ρίγανη ξερή
- 2 λεμόνια μέτρια, τον χυμό τους(στυμμένα)
Οδηγίες
Προετοιμασία
- Μουλιάζουμε από την προηγούμενη μέρα τα ρεβίθια. Τα τοποθετούμε σε ένα τάπερ με κρύο νερό που τα σκεπάζει όλα. Θα δούμε ότι είναι έτοιμα αφού έχουν φουσκώσει και μαλακώσει λίγο(εάν είναι φρέσκιας σοδειάς μπορεί να χρειαστεί μόνο λίγες ώρες)
Μαγείρεμα
- Ξεπλένουμε τα ρεβίθια, τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα μαζί με το καρότο και τα βράζουμε για 30 λεπτά με νερό που να τα σκεπάζει 3 δάχτυλα πιο πάνω. Αφαιρούμε τον αφρό με μία κουτάλα (εάν τυχόν βγάλει στην επιφάνεια στην αρχή του βρασμού).
- Ρίχνουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το φύλλο δάφνης, το ελαιόλαδο, μία τσιμπιά αλάτι και πιπέρι και τον κύβο ζωμού λαχανικών και αφήνουμε να μαγειρευτούν για άλλα 30 λεπτά. Τσεκάρουμε συχνά δοκιμάζοντας τα ρεβίθια για να δούμε εάν μαλακώσανε (ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΑΣ ΣΤΗ ΜΑΣΑ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ. ΧΑΧΑ), –ανάλογα την ποιότητα των ρεβιθιών ο χρόνος μαγειρέματος μπορεί να διαφέρει κάθε φορά.
- Αφού μαλακώσουν τα ρεβίθια μας πάει να πει ότι το φαγητό είναι έτοιμο. Διαλύουμε σε μισό ποτήρι νερό το αλεύρι και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε και την ξερή ρίγανη και τον χυμό των λεμονιών. Αφήνουμε ακόμα 4-5 λεπτά να βράσει ώσπου να χυλώσει το φαγητό μας και να δέσει η σάλτσα των ρεβιθιών.
- Πριν κλείσουμε τη φωτιά, δοκιμάζουμε τα ρεβίθια(ΑΝΤΕ ΠΑΛΙ, ΤΑ ΕΦΑΓΕΣ ΟΛΑ ΜΑΝΑ ΜΟΥ, ΔΟΚΙΜΑΖΟΥΜΕ ΛΕΜΕ, ΟΧΙ ΤΡΩΜΕ!) Και εάν χρειάζεται προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Διατροφικές Πληροφορίες
Serving: 1μερίδα | Θερμίδες: 585kcal | Υδατάνθρακες: 71γρ. | Πρωτεΐνη: 20γρ. | Λιπαρά: 26γρ. | Κορεσμένα Λιπαρά: 3γρ. | Αλάτι: 35mg | Κάλιο: 983mg | Φυτικές Ίνες: 19γρ. | Σάκχαρα: 13γρ. | Vitamin A: 2122IU | Vitamin C: 12mg | Ασβέστιο: 132mg | Σίδηρος: 7mg
Μοιρασέ το στο Facebook
Σχολίασε , Ρώτα με κάτι ή Βαθμολόγησε τη Συνταγή
Έφτιαξες τη Συνταγή;Κάνε στόρι στο insta με τη δημιουργία σου! Κάνε με "tag" και "Mention" @kserotiefages και θα το μοιράσω!
Ακολουθήστε το μπλόγκ μαγειρικής μου στο google news, πατώντας το αστεράκι, για να σας έρχονται όλες οι καινούριες συνταγές μου στις ειδήσεις σας!
You already used all votes
Η καλύτερη συνταγή!
Όντως! Όταν κάνω ρεβίθια αμφιταλαντεύομαι γιατί μου αρέσουν και κοκκινιστά αλλά αυτά τα λεμονάτα τα κρητικά είναι υπέροχα! Σας ευχαριστώ για το σχόλιο!!