Κοτόπουλο Στήθος με Δεντρολίβανο και Κάρυ

13

Ο καλός ο μάγειρας πρέπει ξέρει να φτιάχνει και νόστιμα ελαφριά πιάτα για τις δύσκολες μέρες της δίαιτας. ΝΑΙ, είπα να το ραψω λίγο ως τις γιορτές φέτος γιατί δεν χωράω από την πόρτα πια… Λοιπόν γράφτε συνταγή:

Μαρινάδα για 3-4 φιλέτα κοτόπουλο.Προετοιμασία 5′. Ώρες αναμονής: 4-5 ώρες. Μαγείρεμα: 10′ τηγάνι και 30′ φούρνο στον αέρα.

Υλικά

  • 3-4 φιλέτα κοτόπουλο
  • 1/2 κούπα μπαλσάμικο ξίδι
  • 1/4 κούπα ελαιόλαδο
  • 1 κλωναράκι δεντρολίβανο φρέσκο ψιλοκομμένο ή 2 κ.σ. ξερό
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης σε φέτες
  • 1 κουταλακι του γλυκού κάρυ
  • 2 σελίδες σκόρδο
  • 2 κ.σ. πιπέρι πράσινο σε κόκκους
  • 2 κ.σ. αλάτι χονδρό

Πώς το φτιάχνουμε

  1. Ρίχνουμε το μπαλσάμικο, το ελαιόλαδο την πιπεριά και το ψιλοκομμένο δεντρολίβανο σε ένα γυάλινο σκεύος.
  2. Σε ένα γουδί (ή στο μούλτι) βάζουμε το αλάτι το πιπέρι το σκόρδο και το κάρυ και τα συνθλίβουμε φτιάχνοντας μια πάστα. Την ρίχνουμε στα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε.
  3. Βάζουμε μέσα τα φιλετα κοτόπουλο και το αφήνουμε στο ψυγείο για 4-5 ώρες για να πάρει γεύση το κοτόπουλο μας.
  4. Σωτάρουμε τα φιλέτα κοτόπουλο με αρκετή μαριναδα (χωρίς έξτρα λάδι) στο τηγάνι για να πάρει χρώμα, και μετα απο 10′ το βάζουμε στον προθερμασμένο φούρνο μας στους 200οC για 30′ για να ψηθεί και εσωτερικά.

ΖΟΥΜΕΡΟ ΜΥΣΤΙΚΟ: Το σωτάρισμα στο τηγάνι το κάνουμε για να θωρακίσουμε τα υγρά μέσα στο κρέας μας και όταν το ψήσουμε στο φούρνο να γίνει ζουμερό. Εναλακτικά, κόβουμε τα φιλέτα μας σε λεπτές λωρίδες και τα ψήνουμε στο τηγάνι κατευθείαν.

0
ΤΕΛΕΙΟ
0
0
ΑΓΑΠΩ!
0
ΧΑΧΑ
You already used all votes

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Close
Μάνα μου! .
Ξέρω τι Έφαγες Πέρσι το Καλοκαίρι © Copyright 2025. All rights reserved.
Close