Αυτα τα Vegan Πάνκεϊκ με ταχίνι θα τα αγαπήσεις, μανα μου! Γίνονται αφράτα χωρίς προσθήκη αβγού, χωρίς ζωικά παράγωγα και ενοχές.
Τα λές και “πιο λάϊτ” απο τα “κανονικά” Πάνκεϊκ, διότι δεν περιέχουν ζάχαρη, αβγά και γάλα.
Τα έχω φτιάξει με αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, λίγο εξτρα μπέϊκιν πάουντερ και γάλα αμυγδάλου. Έτσι, τα Vegan Πάνκεϊκ με ταχίνι θα γίνουν απίστευτα αφράτα.
Για τη γεύση πρόσθεσα ενα φιαλίδιο βανιλίνη αλλα και λίγο σιρόπι μέσα στην γέμιση ωστε να αποφύγω τη ζάχαρη. Το σιρόπι Αγαύης που σου προτείνω ειναι χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη.
Εάν δεν είσαι βίγκαν, κράτα την τη συνταγή γιατι ειναι πεντανόστιμη. Σίγουρα θα βρεθεί μια περίοδος στη ζωή σου που θα θέλεις να μειώσεις τα τρόφιμα απο ζωικά παράγωγα στη διατροφή σου.
Οφέλη στη υγεία
Η αποχή απο τροφές με ζωικά παράγωγα, η στροφή ουσιαστικά σε ένα πιο Μεσογειακό πρότυπο διατροφής, φαίνεται να επιφέρει πλήθος ωφελειών στη υγεία μας τόσο βραχυχρόνια όσο και μακροχρόνια.
Αυτό διότι συμβάλλει στη μείωση των επιπέδων χοληστερόλης και τριγλυκεριδίων του αίματος, στην ομαλοποίηση της αρτηριακής πίεσης, τη βελτιστοποίηση του γλυκαιμικού ελέγχου, την ομαλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος, την ανακούφιση από την δυσκοιλιότητα, την πρόληψη έναντι διαφόρων μορφών καρκίνου!
Τσέκαρε εδώ τις φωτογραφίες μου στο instagram! @kserotiefages
Μια μικρή αποχή λοιπόν πρέπει όλοι μας να την κάνουμε ορισμένους μήνες του χρόνου.
Οπως π.χ. περιόδους νηστείας ή εάν δεν τοχεις και πάρα πολύ με την θρησκεία οπως εγώ, ακολούθα ένα νέο τρέντ που ειναι της μόδας: τον Βιγκανουάριο! ( Ή αλλιώς Αγγλικιστί : Veganuary )
Εάν πάλι, είσαι τόσο παραδοσιακός τύπος και δεν μπορείς αλλιώς, σου εχω εδώ και την κλασική συνταγή με απίθανη σως.
Vegan Pancakes , Βίγκαν Πάνκεϊκ με Ταχίνι
Εξοπλισμός που Χρειάζεσαι
- τηγάνι
Υλικά
Για τα πάνκεϊκ
- 150 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (η συνταγή μπορεί να γίνει χωρίς γλουτένη χρησιμοποιώντας αλευρι φαρίνα χωρίς γλουτένη που βρίσκουμε στο σουπερμαρκετ. )
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ (κανονικό ή χωρις γλουτένη)
- 1 κ.σ. Σιρόπι Αγαύης
- 1 φιαλίδιο βανιλίνη (ή βανίλια χωρις γλουτένη)
- 200 γρ. γάλα αμυγδάλου
- 1 κ.σ. ταχίνι
Για το ψήσιμο
- 1 κ.σ. λάδι καρύδας (ή μαργαρίνη)
Για το σερβίρισμα
- φρούτα του δάσους κατεψυγμένα
- Σιρόπι Αγαύης ή σιρόπι σφενδάμου
Οδηγίες
- Σε ενα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για το πάνκεϊκ ώσπου να γίνουν ενας πηχτός χυλός.
- Βάζουμε στη φωτιά ενα αντικολλητικό τηγάνι και προσθέτουμε λίγο λάδι καρύδας
- Όταν λιώσει, προσθέτουμε δυο κουταλιές της σούπας μίγμα και απλώνουμε ελαφρά σχηματίζοντας ενα κύκλο.
- Ψήνουμε με αυτόν τον τρόπο όλα τα πανκεϊκ και τα στιβάζουμε σε ενα πιάτο
- Τα μεταφέρουμε στο καλύτερό μας πιάτο, προσθέτουμε τα κατεψυγμένα φρούτα και το σιρόπι αγαυής, τα βγαζουμε φωτογραφία και περιφανευόμαστε στο ινσταγκραμ για την δημιουργία μας. (χαχα)
Υπέροχη ιδέα