Θεωρώ τις τορτίγιες συνήθως σνάκ. Όταν δηλαδή πεινάς λίγο, δυό ώρες πρίν το φαγητό και λές: “ε, ας κάνω μια τορτιγίτσα να τσιμπήσω κατιτίς να μου περάσει η λιγούρα”. Τέτχιος είμαι, ναι.

Ωστόσο, αυτήν την τορτίγια μπορείς να την απολάυσεις και σαν γεύμα γιατί είναι εκτός απο υπερ-νόστιμη, και πλούσια σε πρωτεϊνη. Εχει χούμους, φασόλια και μανιτάρια.

Το τρίο-combo* που την κάνει την τορτίγια μας “μπόμπα” που έλεγαν και στα ’80΄ς οι μπαμπάδες μας. Βέβαια σε αυτούς μη πείς οτι είναι βίγκαν. Πές νηστίσιμο για να το πάρουν ομαλά το ότι δεν τρώνε κρεατάκι. Αν και με τόσο νόστιμιά και με την υφή των μανιταριών δεν νομίζω να το καταλάβει κανείς.

*(combo=συνδυασμός ντε, μάθε να μιλάς όπως η νεολαία στις σειρές στο νέτφλιξ. Όλα εγω θα στα μαθαίνω πχια… )

Τορτίγια Ολικής με Μανιτάρια (VEGAN)

Η συνταγή αποτελείται απο δύο μέρη: 1. το σοτάρισμα λαχανικών και 2. τη σύνθεση της τορτίγιας με όλα τα υλικά.

Μερίδες 2 τορτίγιες
Θερμίδες 490 kcal

Υλικά

Για τα σοτέ λαχανικά:

  • 6 τεμ μανιτάρια άσπρα
  • 1 τεμ κολοκυθάκι
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για την τορτίγια

  • 2 τορτίγες ολικής άλεσης
  • 2 κ.σ. χούμους
  • 2 κ.γ. μουστάρδα
  • 2 κ.σ. καλαμπόκι
  • 2 κ.σ. φασόλια κόκκινα κονσέρβας (kidney beans)
  • 4 αγγουράκια τουρσί
  • βασιλικό φρέσκο (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Για τα σοτέ λαχανικά:

  1. Κόβουμε σε φέτες τα μανιτάρια και το κολοκυθάκι και τα σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά με 1 κ.σ. ελαιόλαδο αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να κρυώσουν

Για την τορτίγια

  1. Απλώνουμε σε κάθε μία τορτίγια απο ενα κουταλάκι χούμους και μουστράρδα, προσθέτουμε το καλαμπόκι και τα φασόλια, το μίγα σοτέ που φτιάξαμε και τέλος τα αγγουράκια και τα φύλλα βασιλικού. Τυλίγουμε και απολαμβάνουμε.

Τσέκαρε προτεινόμενα:

6
ΤΕΛΕΙΟ
3
0
ΑΓΑΠΩ!
0
ΧΑΧΑ
You already used all votes