Μίγμα Μπαχαρικών για Μπάρμπεκιου (dry BBQ spice mix)

Σίγουρα έχεις ζηλέψει τα μπάρμπεκιου χοιρινά παϊδάκια που έχεις δει στις ταινίες κατά καιρούς. Είμαι εδώ για να σε βάλω στον δρόμο της “ακολασίας”. Μόλις δοκιμάσεις το σπιτικό μου μίγμα μπαχαρικών δε θα ξαναγοράσεις έτοιμο.

Αυτό το μίγμα Μπαχαρικών για Μπάρμπεκιου (dry BBQ spice mix) είναι ιδανικό για ψητό κρέας στον φούρνο ή τσίκνισμα στο μπάρμπεκιου. Θα έλεγα πως είναι φτιαγμένο για χοιρινό κρέας. Καραμελώνει υπέροχα και κάνει μοναδικά τραγανή την κρούστα της μπριζόλας σου ή των χοιρινών ribs που έχεις βάλει στο μάτι! Εάν το δοκιμάσεις σε πανσέτα φούρνου θα μείνεις κάγκελο!

Μίγμα Μπαχαρικών για Μπάρμπεκιου (dry BBQ spice mix)

Τσέκαρε τις φωτογραφίες μου στο Instagram! @kserotiefages

Προτείνω να φτιάξεις αυτή τη σως, αντί για το καθημερινό τζατζίκι που συνήθως φτιάχνεις, για να κάνεις βούτες με το κρέας σου: Σως Ρεμουλάντ

Sauce Remoulade
εξελληνισμένη (ή αλλιώς: της Γιαγιάς σου) (ή αλλιώς: σως μεσογειακή με βάση τη μαγιονέζα )
Φτιάξτην για να τη βάλεις σε σάντουϊτς, μπέργκερς ή στον παραδοσιακό μπακαλιάρο την 25η Μαρτίου για όσους δεν συμπαθούν τη σκορδαλιά
Δες εδώ τη Συνταγή
ribs χοιρινα (πανσετοκοκκαλα)

Μίγμα Μπαχαρικών για Μπάρμπεκιου (dry BBQ spice mix)

Αυτό το Μιξ είναι φτιαγμένο για χοιρινό κρέας. Καραμελώνει υπέροχα και κάνει μοναδικά τραγανή την κρούστα της μπριζόλας σου
5 from 4 votes
Εκτύπωσε τη συνταγόλα Αποθήκευσε την στο Pinterest Βαθμολόγησε ή Άφησε σχόλιο
Κατηγορία: Κυρίως Γεύμα
Κουζίνα: Αμερικάνικη, Ελληνική
Keyword: bbq, κρέας, μπάρμπεκιου, φούρνου, χοιρινο, ψητά
Χρόνος Προετοιμασίας: 5 minutes
Μερίδες : 4 μερίδες
Θερμίδες / μερίδα: 89kcal

Εξοπλισμός που Χρειάζεσαι

  • Multi, Μπλέντερ, Πολυκόφτη

Υλικά

  • 60 γρ. καστανή ζάχαρη (¼ της κούπας του καφέ)
  • 3 κ.γ. αλάτι
  • 2 κ.γ. μαύρο πιπέρι τριμμένο
  • 2 κ.γ. καπνιστή πάπρικα γλυκιά
  • 1 κ.γ. σκόρδο σκόνη
  • 1 κ.γ. κρεμμύδι σκόνη (εάν δε βρείτε αντικαταστήστε με έξτρα σκόρδο σκόνη)
  • 1 κ.γ. μουστάρδα σκόνη
  • ½ κ.γ. κανέλα τριμμένη
  • ¼ κ.γ. πιπέρι καγιέν (ή καυτερή παπρικα)

Οδηγίες

  • Μετράμε όλα τα υλικά κατευθείαν μέσα στο Μούλτι/μπλέντερ μας και αλέθουμε για 1 λεπτό.
  • Πασπαλίζουμε στεγνό το μίγμα σε στεγνό κρέας (εάν Θέλουμε να πλύνουμε το κρέας, αν και δεν το συνιστώ, φροντίζουμε να το στεγνώσουμε καλά με χαρτί). Φροντίζουμε να καλύψουμε όλη την επιφάνεια του κρέατος με το μίγμα(πάνω/κάτω) και ψήνουμε σε φούρνο ή στο μπάρμπεκιου. (Υπολογίζουμε 30 λεπτά ψήσιμο ανά κιλό κρέατος)

Μικρά Μυστικά

Σημαντικό η μουστάρδα να είναι σε σκόνη αλλιώς θα κολλήσουν όλα τα μπαχαρικά στο μούλτι σας, θα τη βρείτε στα σουπερμάρκετ.
Σε περίπτωση που δε βρείτε καθόλου μουστάρδα σε σκόνη, αντικαταστήστε τη με υγρή, αλλά ανακατέψτε όλα τα μπαχαρικά σε ένα μπολ και προσθέστε 2-5 κ.σ. Νερό ώστε να διαλυθεί η ζάχαρη. Μετά θα αλείψετε με το πινέλο την υγρή πάστα στα κρέατα επιμελώς
Το καυτερό πιπέρι σας προτείνω να μην το παραλείψετε, είναι τόσο μικρή η ποσότητα που δίνει απλώς μία έξτρα γεύση στο μίγμα χωρίς να το κάνει καθόλου καυτερό.
Δεν μπορείς να αντικαταστήσεις τη ζάχαρη. Φτιάξ’το και απόλαυσέ το, αξίζεις μία μικρή γευστική επιβράβευση! 

Διατροφικές Πληροφορίες

Serving: 1μερίδα | Θερμίδες: 89kcal | Υδατάνθρακες: 18γρ. | Πρωτεΐνη: 1γρ. | Λιπαρά: 1γρ. | Κορεσμένα Λιπαρά: 1γρ. | Αλάτι: 1760mg | Κάλιο: 72mg | Φυτικές Ίνες: 1γρ. | Σάκχαρα: 15γρ. | Vitamin A: 558IU | Vitamin C: 1mg | Ασβέστιο: 19mg | Σίδηρος: 1mg
Μοιρασέ το στο Facebook Σχολίασε , Ρώτα με κάτι ή Βαθμολόγησε τη Συνταγή
Έφτιαξες τη Συνταγή;Κάνε στόρι στο insta με τη δημιουργία σου! Κάνε με "tag" και "Mention" @kserotiefages και θα το μοιράσω!
10
ΤΕΛΕΙΟ
0
2
ΑΓΑΠΩ!
0
ΧΑΧΑ
You already used all votes

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Βαθμολογία




Close
Μάνα μου! .
Ξέρω τι Έφαγες Πέρσι το Καλοκαίρι © Copyright 2025. All rights reserved.
Close