1κ.γ.κρεμμύδι σκόνη(εάν δε βρείτε αντικαταστήστε με έξτρα σκόρδο σκόνη)
1κ.γ.μουστάρδασκόνη
½κ.γ.κανέλατριμμένη
¼κ.γ.πιπέρι καγιέν(ή καυτερή παπρικα)
Οδηγίες
Μετράμε όλα τα υλικά κατευθείαν μέσα στο Μούλτι/μπλέντερ μας και αλέθουμε για 1 λεπτό.
Πασπαλίζουμε στεγνό το μίγμα σε στεγνό κρέας (εάν Θέλουμε να πλύνουμε το κρέας, αν και δεν το συνιστώ, φροντίζουμε να το στεγνώσουμε καλά με χαρτί). Φροντίζουμε να καλύψουμε όλη την επιφάνεια του κρέατος με το μίγμα(πάνω/κάτω) και ψήνουμε σε φούρνο ή στο μπάρμπεκιου. (Υπολογίζουμε 30 λεπτά ψήσιμο ανά κιλό κρέατος)
Μικρά Μυστικά
Σημαντικό η μουστάρδα να είναι σε σκόνη αλλιώς θα κολλήσουν όλα τα μπαχαρικά στο μούλτι σας, θα τη βρείτε στα σουπερμάρκετ.Σε περίπτωση που δε βρείτε καθόλου μουστάρδα σε σκόνη, αντικαταστήστε τη με υγρή, αλλά ανακατέψτε όλα τα μπαχαρικά σε ένα μπολ και προσθέστε 2-5 κ.σ. Νερό ώστε να διαλυθεί η ζάχαρη. Μετά θα αλείψετε με το πινέλο την υγρή πάστα στα κρέατα επιμελώςΤο καυτερό πιπέρι σας προτείνω να μην το παραλείψετε, είναι τόσο μικρή η ποσότητα που δίνει απλώς μία έξτρα γεύση στο μίγμα χωρίς να το κάνει καθόλου καυτερό.Δεν μπορείς να αντικαταστήσεις τη ζάχαρη. Φτιάξ'το και απόλαυσέ το, αξίζεις μία μικρή γευστική επιβράβευση!