Κινέζικη Σούπα με Καλαμπόκι και Αβγό
Ε ,ναι. Φυσικά και έχω ιστοριούλα πίσω ΚΑΙ από αυτή τη συνταγή.
Πρίν 16 περίπου χρονάκια η αρχοντιά μου ήταν φοιτητής στην κιμπάρικη Θεσσαλονικάρα μας.
Είχαμε που λέτε ένα αγαπημένο στέκι για φαγητό. Ένα κινέζικο εστιατόριο στο κέντρο με τον κλασσικό υπέροχο μπουφέ με πάνω από 10 πιάτα κάθε φορά και κλισέ “ιδιαίτερη” διακόσμηση. Τρώγαμε με 10 ευρώ το άτομο και γεμίζαμε 2 φορές τα πιάτα. Όπως καταλαβαίνεις μάνα μου, φεύγαμε κάθε φορά ΣΚΑΣΜΕΝΟΙ.
Η ιδιοκτήτρια του εστιατορίου συνήθως ήταν στο σέρβις και ο άνδρας της μαγείρευε στην κουζίνα. Ευγενική κυρία αλλά τελείως ανέκφραστη και φυσικά μιλούσε σπαστά Ελληνικά όπως κάθε κινεζική οικογενειακή επιχείρηση στη χώρα μας που σέβεται τον εαυτό της.
ΚΑΘΕ φορά λοιπόν που πηγαίναμε, μας κοιτούσε που γεμίζαμε τα πιάτα με σπρίνγκ ρόλς, τσίπς γαρίδας, καλαμάκια(σουβλάκια) κοτόπουλο με κάρυ, μοσχαράκι με μπαμπού (ΑΧ, ΗΤΑΝ ΤΕΛΕΙΟ), νούντλς με λαχανικά, ρύζι τηγανιτό. ΠΟΤΕ δεν παίρναμε όμως σούπα. Και ΠΑΝΤΑ μας έλεγε “ντοκιμάσει σούπα καλαμπόκι-αβγο”.
Φυσικά ούτε ακουμπούσε κανείς μας σούπα.
Για κανένα λόγο. Έκανα και πλάκα αρκετές φορές στην παρέα, πως ήθελε να μας ταΐσει σούπα ώστε να χορτάσουμε και να μη φάμε πολύ από τα άλλα νόστιμα πιάτα του μπουφέ!
Μία μέρα λοιπόν πήγα μόνος μου μεσημέρι που ήξερα πως δεν έχει πολύ κόσμο να με κοιτάει ώστε να φάω ωραία και φθηνά. ΩΝΣΓ! Νά’σου η κυριούλα με τη σούπα ξανά! Εκείνη τη φορά ντράπηκα και έβαλα ένα μπολ.
Για να σου δίνω τη συνταγή σήμερα κατάλαβες πως άλλαξε η κοσμοθεωρία μου 16 χρόνια πριν σε εκείνο το οικογενειακό κινέζικο εστιατόριο με την περίεργη διακόσμηση και τους κλισέ ιδιοκτήτες. Μετά από χρόνια έμαθα πως η σούπα αυτή είναι παραδοσιακή κινέζικη συνταγή. Και φυσικά έμαθα να τη φτιάχνω.
Μέχρι και σήμερα είναι από τις “αγαπημενότερες” μου σούπες.
Δοκίμασε τη! Μη στερείς στον foodie εαυτό που κρύβεις μέσα σου την απόλαυση αυτή!
Κυριολεκτικά είναι έτοιμη σε 15 λεπτά.
Κινέζικη Σούπα με Καλαμπόκι και Αβγό
Υλικά
- 400 γρ. καλαμπόκι κονσέρβα μαζί με τα υγρά. (1 κονσέρβα)
- 450 γρ. ζωμό λαχανικών ( ή διαλύουμε 1 έτοιμο κύβο λαχανικών σε 450γρ χλιαρό νερό)
- 1 κ.σ. corn flour(κόρν φλάουρ) (αλλιώς το λενε και "νισεστέ")
- 1 κ.σ. σησαμέλαιο (προαιρετικά)
- 2 αβγά μεσαία, χτυπημένα.
Οδηγίες
- Σε ένα κατσαρολάκι τοποθετούμε τον ζωμό λαχανικών μαζί με 2 κουταλιές απο το καλαμπόκι μας και ανοίγουμε την φωτιά σε μέτρια ένταση.
- Σε ένα μούλτι πολτοποιούμε την υπόλοιπη κονσέρβα καλαμπόκι μαζι με τα υγρά και την ρίχνουμε και αυτή στο κατσαρολάκι. Προσθέτουμε το σησαμελαιο και αφήνουμε να βράσει.
- Σε ένα μπολ σπάμε 2 αβγά μεσαία και τα χτυπάμε με ενα πιρούνι ακριβώς οπως θα κάναμε ομελέτα.
- Ρίχνουμε τα αβγά σε ενα σουρωτήρι και τα αφήνουμε να "στάξουν" στη κατσαρόλα που βράζει.
- Ρίχνουμε μία κουταλιά της σούπας κόρν φλάουρ και ανακατεύουμε ωσπου να πήξει η σούπα μας, περίπου 3 λεπτά.
- Σερβίρουμε με λίγο κρεμμυδάκι φρέσκο και καβουρντισμένο σουσάμι, για τσαχπινιά