Cookies με Γεύση Σπιτική Μηλόπιτα έχεις ξαναφάει μάνα μου; Φυσικά και όχι, γιατί αυτή η φανταστική συνταγόλα είναι ολοκαίνουρια μου έμπνευση. Μπισκότα μαλακά και μαστιχωτά με τριμμένο μήλο που τα κάνει αφράτα στο δάγκωμα! Μόλις πιάσει ουρανίσκο, σου σκάει η γεύση του μήλου και των μπαχαρικών της μηλόπιτας! Πραγματικά, σαν να τρως μηλόπιτα σε μπισκότο! Απόλαυσέ τα και λάτρεψ΄έ με!
Α! Να μην ξεχάσω: ΔΕΝ ΠΕΡΙΕΧΟΥΝ ΑΒΓΟ.
Αν και χρησιμοποιώ φρέσκο αγελαδινό βούτυρο επειδή το λατρεύω στη ζαχαροπλαστική, μπορεί να αντικατασταθεί εύκολα με μαργαρίνη και να γίνουν vegan ή νηστίσιμα! ΤΩΡΑ λάτρεψ΄έ με!
Τσέκαρε τις φωτογραφίες μου στο Instagram εδώ
Cookies με Γεύση Σπιτική Μηλόπιτα
Υλικά
Για τη ζύμη Μπισκότου
- 200 γρ. μήλο τριμμένα στον τρίφτη. Ένα πράσινο(σμίθ γιατί κρατάει στο ψήσιμο) και ένα κόκκινο (τζόνα, φούτζι ή στάρκιν, δεν έχει σημασία θέλουμε τη γλύκα και την υγρασία)
- 120 γρ. βούτυρο αγελαδινό (ή μαργαρίνη με άρωμα βουτύρου για vegan/νηστίσιμη εκδοχή)
- 240 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 100 γρ. ζάχαρη λευκή
- 50 γρ. μαύρη ζάχαρη (αυτή με τις μελάσες για έξτρα γεύση, ή την καστανή την απλή τη ΒΑΣΙΚΙΑ)
- 2 φιαλίδια βανιλίνη
- ¼ κ.γ. αλάτι
- ½ κ.γ. baking soda
- 2 κ.γ. κανέλα τριμμένη
- 1 κ.γ. μίγμα μπαχαρικών pumpkin spice θα βρεις τη συνταγόλα εδώ για να φτιάξεις πανεύκολα το δικό σου, αλλά εάν προτιμάς κάτι γρήγορο, πρόσθεσε μόνο απλή κανέλα
- 100 γρ. κράνμπερι αποξηραμένα
- 50 γρ. σταφίδες μαύρες
Για την επιφάνεια
- 100 γρ. κουβερτούρα Χονδροκομμένη
Οδηγίες
Ζύμη Μπισκότου
- Λιώνουμε το βούτυρο και το αφήνουμε στην άκρη να φτάσει σε χλιαρή προς κρύα θερμοκρασία.
- Σε ένα μεγάλο μπόλ προσθέτουμε όλα τα υλικά εκτός από τα μήλα και το βούτυρο(τα υγρά). Ανακατεύουμε καλά.
- Τρίβουμε τα μήλα κατευθείαν μέσα στο μπολ και προσθέτουμε και το βούτυρο αφού έχει πάρει χλιαρή θερμοκρασία.
- Βάζουμε το μίγμα στο ψυγείο για 30 λεπτά με μία ώρα για να κρυώσει, και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C στον αέρα.
- Ψήνουμε για 12-14 λεπτά ώσπου να δούμε πως έχει φύγει η υγρασία από την κορυφή των μπισκότων και αρχίζουν να παίρνουν καφετί χρώμα στις άκρες.
- Προσοχή μην τα παραψήσετε. Τα μπισκότα θα σταθεροποιηθούν όταν κρυώσουν.
Για την επιφάνεια
- Σε αυτό το στάδιο όταν βγουν τα μπισκότα από τον φούρνο τοποθετούμε τα κομμάτια κουβερτούρας στην κορυφή τους.
- Αφήνουμε για τουλάχιστον μία ώρα να κρυώσουν.
Διατροφικές Πληροφορίες
Ακολουθήστε το μπλόγκ μαγειρικής μου στο google news, πατώντας το αστεράκι, για να σας έρχονται όλες οι καινούριες συνταγές μου στις ειδήσεις σας!