Μπισκότα μαλακά και μαστιχωτά με τριμμένο μήλο που τα κάνει αφράτα στο δάγκωμα! Μόλις πιάσει ουρανίσκο, σου σκάει η γεύση του μήλου και των μπαχαρικών της μηλόπιτας! Πραγματικά, σαν να τρως μηλόπιτα σε μπισκότο! Απόλαυσέ τα και λάτρεψέ με!
200γρ.μήλοτριμμένα στον τρίφτη. Ένα πράσινο(σμίθ γιατί κρατάει στο ψήσιμο) και ένα κόκκινο (τζόνα, φούτζι ή στάρκιν, δεν έχει σημασία θέλουμε τη γλύκα και την υγρασία)
120γρ.βούτυρο αγελαδινό(ή μαργαρίνη με άρωμα βουτύρου για vegan/νηστίσιμη εκδοχή)
240γρ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100γρ.ζάχαρηλευκή
50γρ.μαύρη ζάχαρη(αυτή με τις μελάσες για έξτρα γεύση, ή την καστανή την απλή τη ΒΑΣΙΚΙΑ)
2φιαλίδιαβανιλίνη
¼κ.γ.αλάτι
½κ.γ.baking soda
2κ.γ.κανέλατριμμένη
1κ.γ.μίγμα μπαχαρικών pumpkin spiceθα βρεις τη συνταγόλα εδώ για να φτιάξεις πανεύκολα το δικό σου, αλλά εάν προτιμάς κάτι γρήγορο, πρόσθεσε μόνο απλή κανέλα
100γρ.κράνμπεριαποξηραμένα
50γρ.σταφίδεςμαύρες
Για την επιφάνεια
100γρ.κουβερτούραΧονδροκομμένη
Οδηγίες
Ζύμη Μπισκότου
Λιώνουμε το βούτυρο και το αφήνουμε στην άκρη να φτάσει σε χλιαρή προς κρύα θερμοκρασία.
Σε ένα μεγάλο μπόλ προσθέτουμε όλα τα υλικά εκτός από τα μήλα και το βούτυρο(τα υγρά). Ανακατεύουμε καλά.
Τρίβουμε τα μήλα κατευθείαν μέσα στο μπολ και προσθέτουμε και το βούτυρο αφού έχει πάρει χλιαρή θερμοκρασία.
Βάζουμε το μίγμα στο ψυγείο για 30 λεπτά με μία ώρα για να κρυώσει, και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C στον αέρα.
Ψήνουμε για 12-14 λεπτά ώσπου να δούμε πως έχει φύγει η υγρασία από την κορυφή των μπισκότων και αρχίζουν να παίρνουν καφετί χρώμα στις άκρες.
Προσοχή μην τα παραψήσετε. Τα μπισκότα θα σταθεροποιηθούν όταν κρυώσουν.
Για την επιφάνεια
Σε αυτό το στάδιο όταν βγουν τα μπισκότα από τον φούρνο τοποθετούμε τα κομμάτια κουβερτούρας στην κορυφή τους.