Μίγμα Μπαχαρικών για Μπάρμπεκιου (dry BBQ spice mix)
Σίγουρα έχεις ζηλέψει τα μπάρμπεκιου χοιρινά παϊδάκια που έχεις δει στις ταινίες κατά καιρούς. Είμαι εδώ για να σε βάλω στον δρόμο της “ακολασίας”. Μόλις δοκιμάσεις το σπιτικό μου μίγμα μπαχαρικών δε θα ξαναγοράσεις έτοιμο.
Αυτό το μίγμα Μπαχαρικών για Μπάρμπεκιου (dry BBQ spice mix) είναι ιδανικό για ψητό κρέας στον φούρνο ή τσίκνισμα στο μπάρμπεκιου. Θα έλεγα πως είναι φτιαγμένο για χοιρινό κρέας. Καραμελώνει υπέροχα και κάνει μοναδικά τραγανή την κρούστα της μπριζόλας σου ή των χοιρινών ribs που έχεις βάλει στο μάτι! Εάν το δοκιμάσεις σε πανσέτα φούρνου θα μείνεις κάγκελο!
Τσέκαρε τις φωτογραφίες μου στο Instagram! @kserotiefages
Προτείνω να φτιάξεις αυτή τη σως, αντί για το καθημερινό τζατζίκι που συνήθως φτιάχνεις, για να κάνεις βούτες με το κρέας σου: Σως Ρεμουλάντ
Φτιάξτην για να τη βάλεις σε σάντουϊτς, μπέργκερς ή στον παραδοσιακό μπακαλιάρο την 25η Μαρτίου για όσους δεν συμπαθούν τη σκορδαλιά
Μίγμα Μπαχαρικών για Μπάρμπεκιου (dry BBQ spice mix)
Εξοπλισμός που Χρειάζεσαι
- Multi, Μπλέντερ, Πολυκόφτη
Υλικά
- 60 γρ. καστανή ζάχαρη (¼ της κούπας του καφέ)
- 3 κ.γ. αλάτι
- 2 κ.γ. μαύρο πιπέρι τριμμένο
- 2 κ.γ. καπνιστή πάπρικα γλυκιά
- 1 κ.γ. σκόρδο σκόνη
- 1 κ.γ. κρεμμύδι σκόνη (εάν δε βρείτε αντικαταστήστε με έξτρα σκόρδο σκόνη)
- 1 κ.γ. μουστάρδα σκόνη
- ½ κ.γ. κανέλα τριμμένη
- ¼ κ.γ. πιπέρι καγιέν (ή καυτερή παπρικα)
Οδηγίες
- Μετράμε όλα τα υλικά κατευθείαν μέσα στο Μούλτι/μπλέντερ μας και αλέθουμε για 1 λεπτό.
- Πασπαλίζουμε στεγνό το μίγμα σε στεγνό κρέας (εάν Θέλουμε να πλύνουμε το κρέας, αν και δεν το συνιστώ, φροντίζουμε να το στεγνώσουμε καλά με χαρτί). Φροντίζουμε να καλύψουμε όλη την επιφάνεια του κρέατος με το μίγμα(πάνω/κάτω) και ψήνουμε σε φούρνο ή στο μπάρμπεκιου. (Υπολογίζουμε 30 λεπτά ψήσιμο ανά κιλό κρέατος)