Είναι και αυτές οι στιγμές στην δίαιτα που λυσσάς για κάτι γλυκό αλλά δεν θέλεις να κάνεις και την απόλυτη γουρουνιά. Ε, έψαξα λοιπόν στο ίνσταγκραμ προφίλ της Διαιτολόγου Ειρήνης Τσοκαταρίδου @webdietitian και βρήκα απόλυτη συνταγή για υγιεινά μπισκότα αμυγδάλου και την έφτιαξα! πολύ νόστιμη εναλλακτική αλλα ήθελε και μία «τατιανιά» στο τέλος για να «στρώσει» η λύσσα μου! Έλιωσα λοιπόν και λίγη σοκολάτα και τα πιτσίλισα από πάνω για να δώσω αυτή την έξτρα ικανοποίηση στον εαυτό μου! Δείτε την συνταγή με παραλλαγή πιό κάτω στην σελίδα!

Ακολουθήστε και το προφίλ της Ειρήνης στο ινστα! Έχω διαβάσει πολλές και ωραίες συμβουλές κατα καιρούς για μας που αν και αφρατούληδες πασχίζουμε για να μην ξεφύγουμε από τα «δικά μας» κιλά,  και αν θέλετε και να χάσετε αρκετά, επισκεφθείτε το γραφείο της ή την ιστοσελίδα της για ονλάιν πρόγραμμα διατροφής.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Eirini Tsokataridou (@webdietitian) στις




Μπισκότα Αμυγδάλου με Σοκολάτα- λάιτ!

Προετοιμασία 20 minutes
Χρόνος Μαγειρέματος 20 minutes
Συνολικός Χρόνος 40 minutes
Μερίδες 14 μπισκότα

Υλικά

  • 380 γρ. αμύγδαλο τριμμένο (τρίψτε το στο μούλτι σας)
  • 220 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 1/2 κ.γ αλάτι
  • 3 ασπράδια αβγού (χτυπημένα με το μίξερ σε μαρέγκα)

Εκτέλεση

  1. Χτυπάμε πρώτα τα ασπράδια και το αλάτι με μίξερ για να γίνουν μαρέγκα. Η μαρέγκα ειναι έτοιμη όταν σχηματίζονται κορυφές οπως στην φωτογραφία.

    μαρέγκα
  2. Σε ένα μπολ βάζουμε το τριμμένο αμύγδαλο τη ζάχαρη και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε σιγά σιγά όλη την μαρέγκα.

  3. Πλάθουμε τα μπισκότα με τη βοήθεια ενος κουταλιού(θα κολλάει πολύ το μίγμα) και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί.

  4. Ψήνουμε στους 160οC στον αέρα για 20 λεπτά.

  5. Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί ή σε ενα γυαλινο μπολ στο φουρνάκι μικροκυμάτων( για 1,5 λεπτό στο χαμηλό 500-600w). Πασπαλίζουμε με ένα κουτάλι τα μπισκότα και τα αφήνουμε για να κρυώσει η σοκολάτα.