Η πιό νόστιμη απο τις λάιτ κρέμες με λιωμένο αβοκάντο που έχω δοκιμάσει. Όταν κρυώσει έχει την τέλεια πηχτή υφή κρέμας που μου αρέσει. Ειναι η συνταγή που μου θυμίζει λιγότερο την γεύση του αβοκάντο και έχει μόνο τρία υλικά!

Για μένα αυτή παίρνει 5 αστέρια. Την φτιάχνω σε περιόδους δίαιτας γιατι ειναι τόοοοσο νόστιμη, δεν στερείσαι το γλυκό και είναι ταυτόχρονα υγιεινή με όλα τα οφέλη του αβοκάντο που σας έγραψα και στην πολύ ελαφριά βερσιόν της συνταγής αυτής σε μορφή μούς (δείτε την Light Μους Σοκολάτα απο Αβοκάντο εδώ). Μπορεί να έχει λίγο περισσότερες θερμίδες απο την πολύ λάιτ εκδοχή γιατι  την φτιάχνουμε με πραγματική σοκολάτα κουβερτούρα αλλα και πάλι δέν έχει αβγά και κρέμες γαλακτος που απογειώνουν τα λιπαρά στις κανονικές κρέμες σοκολάτας.

Προσωπικά χαλαλίζω τις λίγες παραπάνω θερμίδες και προτιμώ την νοστιμιά αυτης της κρέμας, χωρίς τύψεις! Φτιάξτε την και θα με θυμηθείτε!

Θα χρειαστούμε ένα κατσαρολάκι και ένα μπόλ για να λιώσουμε την κουβερτούρα, ή ένα φουρνάκι μικροκυμάτων, και ένα μούλτι  ή ραβδομπλέντερ για να πολτοποιήσουμε τα υλικά

Υλικά

  • 2 ώριμα αβοκάντο (προσοχή να είναι πολύ μαλακά)
  • 2 κουταλιές της σούπας γεμάτες, μέλι
  • 300γρ σοκολάτα κουβερτούρα

Πώς το φτιάχνουμε

  1. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί (δείτε πώς, πιο κάτω) ή στο φουρνάκι μικροκυμάτων μας, ανακατεύοντας κάθε 10″.
  2. Βάζουμε όλα μας τα υλικά σε ένα μίξερ και χτυπάμε ώσπου να γίνει το μίγμα μας μία απαλή γυαλιστερή κρέμα.
  3. Σερβίρουμε σε κούπες και βάζουμε στο ψυγείο για να σφίξει και να κρυώσει
Μήν νομίζετε πως κι εγώ ήξερα να λιώνω σοκολάτα σε μπεν μαρί απο τα γενοφάσκια μου. Το έμαθα λίγα χρόνια πίσω απο τον Στέλιο Παρλιάρο τον θεό της ζαχαροπλαστικής στην Ελλάδα. Να πως το κάνουμε λοιπόν:
«Την κουβερτούρα δεν τη λιώνουμε ποτέ απευθείας στη φωτιά επειδή μπορεί να καεί. Η θερμοκρασία πρέπει να ανεβαίνει σταδιακά και η σοκολάτα να μην έρχεται σε απευθείας επαφή με την πηγή της θερμότητας. Γι’ αυτό πρέπει να χρησιμοποιούμε μπεν μαρί. Καταρχάς, βάζουμε μια κατσαρόλα με λίγο νερό στη φωτιά. Μόλις βράσει το νερό, χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά και στερεώνουμε επάνω στην κατσαρόλα ένα μπολ, ανοξείδωτο ή γυάλινο, στο οποίο έχουμε ρίξει τη σοκολάτα, ψιλοκομμένη. Αυτό θα πρέπει να στέκεται επάνω στο στόμιο και να μη βυθίζεται στο νερό, ώστε η σοκολάτα να λιώνει με την επίδραση του ατμού που εγκλωβίζεται κάτω από το μπολ. Καθώς λιώνει, πρέπει να την ανακατεύουμε συχνά. Προσέχουμε να μην πέσουν υδρατμοί στη σοκολάτα διότι θα σφίξει.»

 

μπεν μαρί κρέμα σοκολάτας αβοκαντο