Το σιχαίνεσαι ή το αγαπάς;
Είμαι σίγουρος πως οι μισοί και παραπάνω που θα δουν αυτήν την συνταγή δεν θα ανοίξούν κάν τη σελίδα. Απο αυτούς που θα ανοίξουν το 70% θα πούν “μπλιάχ” και το άλλο 30% του μισού πληθυσμού θα γλύφει τα δαχτυλά του!!
Ναι, ξέρω ότι τα εντόσθια/συκωτάκια/καρδιές δέν είναι το αγαπημένο πολλών. Δέν βγαίνουν και όμορφες φωτογραφίες όσο και να προσπαθείς. Γι αυτό επίσης ξέρω, οτι σε όσους αρέσει, απλά τρελαίνονται και παθιάζονται με τη γεύση!
Σε εσένα που τρελαίνεσαι απευθύνομαι μάνα μου σε αυτή τη συνταγή, γιατί γουστάρω τους παθιάρηδες ανθρώπους! Μερακλήδες, ντε!
Είναι σούπερ θρεπτικό και λάϊτ! Το ήξερες;
Το συκώτι είναι μια πρωτεϊνική πηγή υψηλής ποιότητας. Τα 100 γρ. συκώτι από κοτόπουλο περιέχει 172 θερμίδες, 100 εκ των οποίων προέρχονται από πρωτεΐνη! Περισσότερη απο το στήθος δηλαδή! Ακόμα, περιέχει αρκετό σίδηρο, βιταμίνες Β και Βιταμίνη A!
Πολλά είπα, Το πούλησα αρκετά το έδεσμα! Ώρα να μπείς κουζίνα να φτιάξεις το πανεύκολο αυτό μεζεδάκι! Παρακάτω είναι η συνταγάρα μου με ενα μυστικό υλικό που θα το απογειώσει! A, και εσύ που το μισέις, κάνε τη καρδιά σου πέτρα και αν το φτιάξει το έτερον ήμισυ σου, δοκίμασέ το!
Συκωτάκια πουλιών λεμονάτα με ρίγανη
Εκτύπωσε τη συνταγόλα Αποθήκευσε την στο Pinterest Βαθμολόγησε ή Άφησε σχόλιοΥλικά
- 500 γρ. εντόσθια πουλιών
- 150 ml ελαιόλαδο (μισό ποτήρι νερού)
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1 κ.γ. ρίγανη
- 20 γρ φρέσκο τζίντζερ τριμμένο (προαιρετικά)
- 150 ml κρασί κοκκινο
- 1 λεμόνι μεγάλο, στυμμένο
- αλάτι
- πιπέρι
- νερό
Οδηγίες
- Σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε το ελαιόλαδο, και αφού ζεσταθεί σωτάρουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο για 5 λεπτά να μαλακώσουν και να μαραθούν
- Προσθέτουμε τα εντόσθια, δύο “τσιμπιές” αλάτι και πιπέρι, την ρίγανη και το τζίντζερ(προαιρετικά) και τα σωτάρουμε για 10 λεπτά.
- Συνεχίζουμε το μαγείρεμα προσθέτοντας το κρασί ωστε να “σβήσουμε” το φαγητό και νερό τόσο ώστε να σκεπάζει κατα ένα δάχτυλο τα συκωτάκια. Αφήνουμε να βράσει για 10 λεπτά και να μειωθεί το νερό ώσπου να σχηματίσει μια λαδερή σάλτσα.
- 5 λεπτά πρίν το βγάλουμε απο τη φωτιά, προσθέτουμε τον χυμό του λεμονιού. Δοκιμάζουμε το φαγητό και προσθέτουμε επιπλέον αλάτι, πιπέρι και λεμόνι συμφωνα με τα γούστα μας.