Ακόμα μια “μαμαδίστικη” παραδοσιακή Ελλληνική συνταγή! Το αγαπημένο σπανακόρυζο είναι πλούσιο σε βιταμίνη C σε πρωτεΐνες & βιταμίνη Α. Ιδανικό για vegans και για περιόδους νηστείας αλλα φυσικά και όταν θέλουμε να χάσουμε λίγα κιλάκια, μιάς που έχει λίγες θερμίδες ανα μερίδα (*περίπου 300 θερμίδες τα 250γρ).
Εάν αφαιρέσουμε την τομάτα είναι το κλασικό γνωστό μας σπανακόρυζο λεμονάτο, αλλα προσωπικά νομίζω η τομάτα του προσδίδει αρκετά σκαλιά γευσης!
Σπανακόρυζο με Ντομάτα
Εκτύπωσε τη συνταγόλα Αποθήκευσε την στο Pinterest Βαθμολόγησε ή Άφησε σχόλιοΜερίδες : 4 μερίδες
Υλικά
- 1 κιλό σπανάκι κατεψυγμένο/καθαρισμένο
- 200 γρ ρύζι γλασέ
- 150 γρ ελαιόλαδο
- 400 γρ τοματάκια ψιλοκομμένα (φρέσκα ή κονσέρβα)
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ. άνιθο ψιλοκομμένο
- 1 λεμόνι (τον χυμό)
- 1 κούπα ζωμό λαχανικών (ή έναν κύβο λαχανικών αραιωμένο σε λίγο νερο)
- αλάτι
- πιπέρι
Οδηγίες
- Βάζουμε μια μεγαλη κατσαρόλα σε μετρια φωτιά και ρίχνουμε το μισό ελαιόλαδο και το κρεμμύδι για να μαραθεί περίπου 3 λεπτά
- Ρίχνουμε το χυμό ντομάτας, το υπολοιπο ελαιόλαδο, τον άνιθο, το ρύζι το σπανάκι και τον χυμό λεμονιού τον ζωμό λαχανικών και ανακατεύουμε καλά
- Καλύπτουμε με το καπάκι χαμηλώνουμε την φωτιά και μαγειρεύουμε για 20 λεπτά. Σε αυτό το στάδιο τσεκάρουμε τακτικά εάν το φαγητό μας χρειάζεται υγρά προσθέτουμε λίγο νερό.
- Αφου περάσουν τα 20' ανοιγουμε την κατσαρόλα, ρίχνουμε το πιπέρι και δοκιμάζουμε το αλάτι. Αφήνουμε το φαγητο για ακόμη 10' να μαγειρευτεί και ειναι έτοιμο.
Έφτιαξες τη Συνταγή;Κάνε στόρι στο insta με τη δημιουργία σου! Κάνε με "tag" και "Mention" @kserotiefages και θα το μοιράσω!
You already used all votes