Soft Cookies με Γεύση Τσουρέκι
Soft Cookies με Γεύση Τσουρέκι. Τα μαλακά μπισκότα που θα αγαπήσεις τόσο πολύ! Μα, τόσο πολύ σου λέω μάνα μου! Είναι από τις μικρές απολαύσεις της ζωής που λες χαλάλι οι θερμίδες θα φάω και δεύτερο. ΤΟΣΟ ΚΟΛΑΣΜΕΝΑ! χαχα
Εκτός από τη συνταγή για το τελειότερο μπισκότο που θα δοκιμάσεις στη ζωή σου, σου δίνω και συνταγή για ένα σοκολατένιο φρόστινγκ φτιαγμένο από αφρατεμένη γκανάς σοκολάτας. Έτσι γιατί ΜΠΟΡΩ. Η σοκολάτα και το “τσουρέκι” είναι “σε σχέση” εδώ και χρόνια, ξέρω θα εκτιμήσεις τον συνδυασμό και στο μπισκότο!
Τσέκαρε τις φωτογραφίες μου στο Instagram εδώ
Η έμπνευση για να δημιουργήσω αυτό το κολασμένο μπισκότο μου ήρθε βλέποντας το ινσταγκράμ μου να γεμίζει με τσουρέκια αυτή την πασχαλινή περίοδο. Ήθελα να φτιάξω κάτι διαφορετικό που να μην ξεφύγει από τον γιορτινό αέρα της Πασχαλινής περιόδου. Να μην το έχεις δει σε κανέναν άλλο φουντμπλόγκερ(είμαι και ψωνάρα πανάθεμα με χαχα), και να είναι εύκολο!!
ΚΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ(εγώ, χαχα), ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΤΟ ΜΑΛΑΚΟ ΜΠΙΣΚΟΤΟ ΤΣΟΥΡΕΚΙ.
ΠΡΕΠΕΙ να το φτιάξεις μαζί με το σοκολατένιο φρόστινγκ που σου προτείνω. Με ευχαριστείς μετά την πρώτη μπουκιά. Μπορείς να πεις “ΤΙ ΕΦΤΙΑΞΕ ΠΑΛΙ Ο Π*ΤΗΣ”… Δε θα σε παρεξηγήσω χαχα
Soft Cookies με Γεύση Τσουρέκι.
Υλικά
Για τα μπισκότα
- 120 γρ. βούτυρο αγελαδινό να έχει βγει απ το ψυγείο τουλάχιστον 4 ώρες πριν για να μαλακώσει (το καλοκαίρι και 1 ½ ώρα πριν είναι οκ)
- 100 γρ. ζάχαρη λευκή
- 100 γρ. ζάχαρη καστανή
- 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα
- 1 αβγό medium
- 1/4 κ.γ. αλάτι
- 1 κ.γ. κάρδαμο (καρδάμωμο ή κακουλέ) τριμμένο
- 1 κ.γ. μαχλέπι τριμμένο
- 1 κ.γ. μαστίχα σκόνη
- 1 φιαλίδιο βανιλίνη
Για το φρόστινγκ
- 200 γρ. κουβερτούρα (50%+ στερεά)
- 200 γρ. κρέμα γάλακτος πλήρης
Οδηγίες
Για τα Μπισκότα
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC. Στρώνουμε δύο ταψιά με λαδόκολλα.
- Σε ένα μεγάλο μπολ με μια ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε καλά το βούτυρο με τα δύο είδη ζάχαρης για 3-4 λεπτά μέχρι να αφρατέψει. Ιδανικά μετά το ανακάτεμα δε θα φαίνεται πολύ η ζάχαρη στο βούτυρο.
- Προσθέτουμε το αβγό, τη βανιλίνη και συνεχίζουμε το ανακάτεμα
- Προσθέτουμε το αλεύρι, τη σόδα, το κάρδαμο, μαχλέπι, μαστίχα και το αλάτι και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε ώσπου να αναμιχθούν τα υλικά.
- Με το ίδιο (μεγάλο)κουτάλι παίρνουμε ίδιας ποσότητας κουταλιές ζύμης και τα τοποθετούμε σε λαδόκολλα πάνω στο ταψί μας, έχοντας αφήσει αρκετή απόσταση μεταξύ τους γιατί με το ψήσιμο θα απλώσουν και υπάρχει κίνδυνος να κολλήσουν.
- Εάν φτιάξουμε μεγάλα μπισκότα σαν τα γνωστά τα soft cookies του εμπορίου, θα βγούνε 8 μπισκότα. Βάζω 4 σε κάθε ταψί.
- Τα ψήνουμε για 10′ στους 180οC. Όταν είναι έτοιμα τα αφήνουμε να κρυώσουν ΤΕΛΕΙΩΣ στο ταψί.
Για το φρόστινγκ σοκολάτας
- Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι. Πριν αρχίσει να βράζει κλείνουμε τη φωτιά και βάζουμε μέσα ψιλοκομμένη την κουβερτούρα και ανακατεύουμε ώσπου να λιώσει. Αυτή είναι η Γκανάζ σοκολάτας.
- Την αφήνουμε να κρυώσει τελείως.(τη βάζω στην κατάψυξη για 20 λεπτά). Αφού κρυώσει και σταθεροποιηθεί τη χτυπάμε στο μίξερ για να αφρατέψει. Το φρόστινγκ μας είναι έτοιμο. (εάν χρησιμοποιήσετε μίξερ σταθερό για το αφράτεμα, ρίξτε την γκανάς πριν κρυώσει, στον κάδο του μίξερ για να μη χρειαστεί να τη μεταφέρετε.)
Μικρά Μυστικά
- Μπορούμε να φτιάξουμε τη ζύμη 2-3 μέρες πριν το ψήσιμο και να την αποθηκεύσουμε στο ψυγείο.
- Επίσης, όταν ψηθούν και κρυώσουν καλά μπορούμε να τα βάλουμε σε ένα σακουλάκι ψυγείου και να τα καταψύξουμε για έως και 3 μήνες (χωρίς το φροστινγκ). Όταν τα βγάλουμε, τα ξανά ψήνουμε για 2-3 λεπτά, αφήνουμε να κρυώσουν και σερβίρουμε! Θα είναι σαν να βγήκαν μόλις από το φούρνο!