Εκτός από τη συνταγή για το τελειότερο μπισκότο που θα δοκιμάσεις στη ζωή σου, σου δίνω και συνταγή για ένα σοκολατένιο φρόστινγκ φτιαγμένο από αφρατεμένη γκανάς σοκολάτας.
120γρ.βούτυρο αγελαδινόνα έχει βγει απ το ψυγείο τουλάχιστον 4 ώρες πριν για να μαλακώσει (το καλοκαίρι και 1 ½ ώρα πριν είναι οκ)
100γρ.ζάχαρη λευκή
100γρ.ζάχαρη καστανή
250γρ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2κ.γ.μαγειρική σόδα
1αβγό medium
1/4κ.γ.αλάτι
1κ.γ.κάρδαμο(καρδάμωμο ή κακουλέ) τριμμένο
1κ.γ.μαχλέπιτριμμένο
1κ.γ.μαστίχα σκόνη
1φιαλίδιοβανιλίνη
Για το φρόστινγκ
200γρ.κουβερτούρα(50%+ στερεά)
200γρ.κρέμα γάλακτοςπλήρης
Οδηγίες
Για τα Μπισκότα
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC. Στρώνουμε δύο ταψιά με λαδόκολλα.
Σε ένα μεγάλο μπολ με μια ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε καλά το βούτυρο με τα δύο είδη ζάχαρης για 3-4 λεπτά μέχρι να αφρατέψει. Ιδανικά μετά το ανακάτεμα δε θα φαίνεται πολύ η ζάχαρη στο βούτυρο.
Προσθέτουμε το αβγό, τη βανιλίνη και συνεχίζουμε το ανακάτεμα
Προσθέτουμε το αλεύρι, τη σόδα, το κάρδαμο, μαχλέπι, μαστίχα και το αλάτι και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε ώσπου να αναμιχθούν τα υλικά.
Με το ίδιο (μεγάλο)κουτάλι παίρνουμε ίδιας ποσότητας κουταλιές ζύμης και τα τοποθετούμε σε λαδόκολλα πάνω στο ταψί μας, έχοντας αφήσει αρκετή απόσταση μεταξύ τους γιατί με το ψήσιμο θα απλώσουν και υπάρχει κίνδυνος να κολλήσουν.
Εάν φτιάξουμε μεγάλα μπισκότα σαν τα γνωστά τα soft cookies του εμπορίου, θα βγούνε 8 μπισκότα. Βάζω 4 σε κάθε ταψί.
Τα ψήνουμε για 10′ στους 180οC. Όταν είναι έτοιμα τα αφήνουμε να κρυώσουν ΤΕΛΕΙΩΣ στο ταψί.
Για το φρόστινγκ σοκολάτας
Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι. Πριν αρχίσει να βράζει κλείνουμε τη φωτιά και βάζουμε μέσα ψιλοκομμένη την κουβερτούρα και ανακατεύουμε ώσπου να λιώσει. Αυτή είναι η Γκανάζ σοκολάτας.
Την αφήνουμε να κρυώσει τελείως.(τη βάζω στην κατάψυξη για 20 λεπτά). Αφού κρυώσει και σταθεροποιηθεί τη χτυπάμε στο μίξερ για να αφρατέψει. Το φρόστινγκ μας είναι έτοιμο. (εάν χρησιμοποιήσετε μίξερ σταθερό για το αφράτεμα, ρίξτε την γκανάς πριν κρυώσει, στον κάδο του μίξερ για να μη χρειαστεί να τη μεταφέρετε.)
Μικρά Μυστικά
Μπορούμε να φτιάξουμε τη ζύμη 2-3 μέρες πριν το ψήσιμο και να την αποθηκεύσουμε στο ψυγείο.
Επίσης, όταν ψηθούν και κρυώσουν καλά μπορούμε να τα βάλουμε σε ένα σακουλάκι ψυγείου και να τα καταψύξουμε για έως και 3 μήνες (χωρίς το φροστινγκ). Όταν τα βγάλουμε, τα ξανά ψήνουμε για 2-3 λεπτά, αφήνουμε να κρυώσουν και σερβίρουμε! Θα είναι σαν να βγήκαν μόλις από το φούρνο!