Muffins (μάφινς) με αλεύρι Ολικής άλεσης και μοναδική Γεύση Καρυδόπιτας! Σε έφτιαξα μάνα μου;
Έφτιαξα αυτά τα υγιεινά κεϊκάκια πρωινού, χωρίς προσθήκης ζάχαρης, μόνο με μέλι. Η γεύση θυμίζει κάτι ανάμεσα σε άγλυκο γερμανικό κέικ και ελληνικής καρυδόπιτας. Με παρακολουθεί με αυστηρό βλέμμα η γυμνάστρια μου τελευταία και σου φτιάχνω υγιεινές βερσιόν των κολασμένων μας γλυκών.
Τσέκαρε τις φωτογραφίες μου στο Instagram εδώ
Και γιατί να μην μπορούμε να απολαύσουμε χωρίς τύψεις ένα μάφιν χωρίς να χαλάσουμε τη διατροφή μας;
ΟΧΙ ΣΕ ΡΩΤΑΩ, ΓΙΑΤΙ ΜΑΝΑ ΜΟΥ;
Θα τα φτιάξεις εσύ που θέλεις να στείλεις τα παιδιά στο σχολείο με ένα υγιεινό “γλυκάκι“. Εσύ που δε θέλεις να χαλάσεις τη διατροφή σου. Και εσύ που θέλεις να προσθέσεις φυτικές ίνες στη διατροφή σου.
Για απόλυτη αμαρτία πάντως άνοιξε τα στη μέση και γέμισε τα με μαρμελάδα και φυστικοβούτυρο… ή σέρβιρε τα παρέα με μια μπάλα παγωτό. Δε θα σε κρίνω εγώ.
Muffins Ολικής με Γεύση Καρυδόπιτα
Εκτύπωσε τη συνταγόλα Αποθήκευσε την στο Pinterest Βαθμολόγησε ή Άφησε σχόλιοΥλικά
- 250 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
- 1 κ.γ. μαγειρική σόδα (σκόνη)
- 1 κ.γ. baking powder
- 2 κ.γ. κανέλα
- ½ κ.γ. μπαχάρι τριμμένο
- ½ κ.γ. γαρίφαλο σκόνη (μπαχαρικό)
- ½ κ.γ. αλάτι
- 3 αβγά
- 160 γρ. μέλι
- 80 γρ. ελαιόλαδο
- 60 γρ. λάδι καρύδας λιωμένο (ή έξτρα ελαιόλαδο)
- 2 φιαλίδια βανιλίνη
- 250 γρ μήλο πράσινο, τριμμένο στον τρίφτη
- 100 γρ. καρύδια ψιλοκομμένα
Οδηγίες
- Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά με το λάδι και το μέλι.
- Τρίβουμε το μήλο και το προσθέτουμε.
- Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά.
- Ρίχνουμε το μίγμα σε χαρτάκια για μάφιν (ή σε ειδικό ταψάκι για μάφινς βάζοντας απλό λαδόχαρτο στις θήκες)
- Ψήνουμε στους 180°C για 14 λεπτά στον αέρα ή στους 190°C για 15 λεπτά στις αντιστάσεις.
Μικρά Μυστικά
- Η συνταγή είναι για σχετικά άγλυκα κεικάκια (ιδανικά για πρωινό) παρόλο που βάζουμε το μέλι. Εάν θέλετε να τα κάνετε γλυκά προσθέστε στο πρώτο βήμα της εκτέλεσης ΚΑΙ 130γρ ζάχαρη κρυσταλλική ή 130γρ στέβια κρυσταλλική για γλυκά. (χωρίς να αφαιρέσετε το μέλι της συνταγής)
- Το πράσινο μήλο δεν αφήνει γεύση μετά το ψήσιμο αλλά κάνει τα μάφινς μας απίστευτα αφράτα.