Μακαρονάδα με μανιτάρια. Απλή, μα γεμάτη γεύση συνταγή της τεμπέλας, μάνα μου!
Το μυστικό μου είναι η σπιτική σκόνη μανιταριών porcini που προσθέτω στη σάλτσα και μαζί με τα άλλα δύο φρέσκα μανιτάρια θα κάνουν τον ουρανίσκο σου να βογκάει από ηδονή. Δεν είναι μαγικά, είναι η γεύση ουμάμι που περιέχουν! Σου δίνω τη συνταγή εδώ για να φτιάξεις τη δική σου πανεύκολα. Βέβαια, εάν δεν έχεις όρεξη να φτιάχνεις “μαγικές” σκόνες για μια “παλιομακαρονάδα”, σου έχω λύση. Βάζεις ένα κύβο ζωμό λαχανικών και είσαι άρχοντ@.
Τσέκαρε τις φωτογραφίες μου στο Instagram εδώ
Μακαρονάδα με Μανιτάρια
Απλή, μα γεμάτη γεύση συνταγή της τεμπέλας, μάνα μου! Το μυστικό μου είναι η σπιτική σκόνη μανιταριών porcini που προσθέτω στη σάλτσα! (μη σκας εάν δεν έχεις, σου δίνω συνταγή για να φτιάξεις ή να την αντικαταστήσεις)
Εκτύπωσε τη συνταγόλα
Αποθήκευσε την στο Pinterest
Βαθμολόγησε ή Άφησε σχόλιο
Μερίδες : 3 μερίδες
Θερμίδες / μερίδα: 576kcal
Υλικά
- 250 γρ. ζυμαρικά
- 300 γρ. φρέσκα λευκά μανιτάρια κομμένα σε φέτες
- 250 γρ. μανιτάρια πλευρώτους ή αντίστοιχα γρ. άσπρα κομμένα σε φέτες
- 50 γρ. Ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. σκόνη μανιταριών δες συνταγή εδώ ή αντικατέστησε με 1 κύβο λαχανικών
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σφηνάκι βότκα ή κρασί ή άλλο λευκό ποτό
- 1 κ.σ. corn flour(κόρν φλάουρ) διαλυμένο σε μισό ποτήρι νερό
- νερό από τα ζυμαρικά για να δέσουμε τη σάλτσα στο τέλος
- 1 κ.γ. αλάτι
Οδηγίες
- Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τα ζυμαρικά να βράσουν σε αλατισμένο νερό για τον χρόνο που αναφέρει στη συσκευασία.250 γρ. ζυμαρικά
- Παράλληλα, σε ένα τηγάνι μεγάλο ρίχνουμε το ελαιόλαδο μαζί με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο.50 γρ. Ελαιόλαδο, 1 μεγάλο κρεμμύδι, 2 σκελίδες σκόρδο
- Μόλις μαλακώσουν προσθέτουμε τη σκόνη μανιταριών, το αλάτι και τα μανιτάρια που τα έχουμε κόψει σε φέτες. Ανακατεύουμε σε δυνατή φωτιά ώσπου να μαλακώσουν τελείως.300 γρ. φρέσκα λευκά μανιτάρια, 250 γρ. μανιτάρια πλευρώτους ή αντίστοιχα γρ. άσπρα, 1 κ.σ. σκόνη μανιταριών, 1 κ.γ. αλάτι
- Αφού μαλακώσουν τα μανιτάρια και βγάλουν τα υγρά τους, προσθέτουμε τη βότκα για να "σβήσουμε" και ρίχνουμε το διαλυμένο σε νερό κορν φλάουρ στο μίγμα για να ξεκινήσει να σχηματίζεται η σάλτσα.1 σφηνάκι βότκα, 1 κ.σ. corn flour(κόρν φλάουρ)
- Προσθέτουμε σταδιακά 2-3 κουταλιές της σούπας νερό από τα ζυμαρικά ώσπου να φέρουμε τη σάλτσα μας στην ιδανική για μας υφή. (μπορούμε να έχουμε πιο παχύρρευστη σάλτσα ή πιο υγρή ανάλογα τα γούστα μας)νερό από τα ζυμαρικά
Διατροφικές Πληροφορίες
Serving: 1μερίδα | Θερμίδες: 576kcal | Υδατάνθρακες: 79γρ. | Πρωτεΐνη: 17γρ. | Λιπαρά: 19γρ. | Κορεσμένα Λιπαρά: 3γρ. | Πολυακόρεστα Λιπαρά: 2g | Μονοακόρεστα Λιπαρά: 12g | Αλάτι: 815mg | Κάλιο: 951mg | Φυτικές Ίνες: 7γρ. | Σάκχαρα: 7γρ. | Vitamin A: 41IU | Vitamin B12: 1µg | Vitamin C: 6mg | Vitamin D: 1µg | Ασβέστιο: 39mg | Σίδηρος: 3mg
Μοιρασέ το στο Facebook
Σχολίασε , Ρώτα με κάτι ή Βαθμολόγησε τη Συνταγή
Έφτιαξες τη Συνταγή;Κάνε στόρι στο insta με τη δημιουργία σου! Κάνε με "tag" και "Mention" @kserotiefages και θα το μοιράσω!
Ακολουθήστε το μπλόγκ μαγειρικής μου στο google news, πατώντας το αστεράκι, για να σας έρχονται όλες οι καινούριες συνταγές μου στις ειδήσεις σας!
You already used all votes