Απλή, μα γεμάτη γεύση συνταγή της τεμπέλας, μάνα μου! Το μυστικό μου είναι η σπιτική σκόνη μανιταριών porcini που προσθέτω στη σάλτσα! (μη σκας εάν δεν έχεις, σου δίνω συνταγή για να φτιάξεις ή να την αντικαταστήσεις)
250γρ.μανιτάρια πλευρώτους ή αντίστοιχα γρ. άσπρακομμένα σε φέτες
50γρ.Ελαιόλαδο
1κ.σ.σκόνη μανιταριών δες συνταγή εδώ ή αντικατέστησε με 1 κύβο λαχανικών
2σκελίδεςσκόρδοψιλοκομμένο
1μεγάλοκρεμμύδιψιλοκομμένο
1σφηνάκιβότκαή κρασί ή άλλο λευκό ποτό
1κ.σ.corn flour(κόρν φλάουρ)διαλυμένο σε μισό ποτήρι νερό
νερό από τα ζυμαρικά για να δέσουμε τη σάλτσα στο τέλος
1κ.γ.αλάτι
Οδηγίες
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τα ζυμαρικά να βράσουν σε αλατισμένο νερό για τον χρόνο που αναφέρει στη συσκευασία.
250 γρ. ζυμαρικά
Παράλληλα, σε ένα τηγάνι μεγάλο ρίχνουμε το ελαιόλαδο μαζί με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο.
50 γρ. Ελαιόλαδο, 1 μεγάλο κρεμμύδι, 2 σκελίδες σκόρδο
Μόλις μαλακώσουν προσθέτουμε τη σκόνη μανιταριών, το αλάτι και τα μανιτάρια που τα έχουμε κόψει σε φέτες. Ανακατεύουμε σε δυνατή φωτιά ώσπου να μαλακώσουν τελείως.
Αφού μαλακώσουν τα μανιτάρια και βγάλουν τα υγρά τους, προσθέτουμε τη βότκα για να "σβήσουμε" και ρίχνουμε το διαλυμένο σε νερό κορν φλάουρ στο μίγμα για να ξεκινήσει να σχηματίζεται η σάλτσα.
1 σφηνάκι βότκα, 1 κ.σ. corn flour(κόρν φλάουρ)
Προσθέτουμε σταδιακά 2-3 κουταλιές της σούπας νερό από τα ζυμαρικά ώσπου να φέρουμε τη σάλτσα μας στην ιδανική για μας υφή. (μπορούμε να έχουμε πιο παχύρρευστη σάλτσα ή πιο υγρή ανάλογα τα γούστα μας)