Μία απο τις “αγαπημενότερες” συνταγές μου!!! (εαν υπήρχε αυτος ο υπερθετικός βαθμος θα ήταν ο ιδανικός για να χαρακτηρίσω την αγάπη μου για αυτήν την συνταγή). Σε μισή ώρα εχουμε ενα φαγητό πλήρες που θυμίζει κοτόπουλο στιφάδο – αλλα στο νοστιμότερο του.
Υλικά
-
600γρ κοτόπουλο (στήθος ή μπουτάκια)
-
5 κρεμμύδια κοκκινα και άσπρα
-
1 κουτάκι 330ml μπύρα ξανθιά
-
100ml ελαιολαδο
-
50γρ βούτυρο
-
1 κ.σ. κάρυ
-
1 κ.γ. μπαχάρι
-
1 κ.γ. μοσχοκάρυδο
-
1/4 κ.γ. γαρύφαλο
-
αλάτι & πιπέρι
Πώς το φτιάχνουμε
- βάζουμε ενα μεγάλο τηγάνι ή κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά λιώνουμε το λάδι μαζί με το βούτυρο και προσθετουμε το κοτόπουλο για να ροδίσει.
-
Αφού παρει ωραιο καραμελωμένο χρώμα ρίχνουμε τα μπαχαρικά και προσθέτουμε τα κρεμμύδια, να μαραθούν για πέντε λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε και σβήνουμε με την μπύρα ρίχνοντας την σιγά σιγά.
-
Σκεπάζουμε με καπάκι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε για 30 λεπτά.
-
Βγάζουμε το κοτόπουλο και αφήνουμε λίγα λεπτά τη σάλτσα επάνω σε δυνατή φωτιά να δέσει καλά (εαν μας βγήκε ζουμερή -ανάλογα τα υγρα απο το κοτόπουλο μας- μπορούμε να προσθέσουμε μια μικρή κουταλιά αλεύρι ανακατεύοντας γρήγορα για να δέσουμε την σάλτσα)
Αυτό ήταν! σε σχεδόν μισή ώρα ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ κοτόπουλο με κρεμμυδάκια. Φτιάξτε το οπωσδήποτε!