Ξέρω ότι ξέρεις από τη γιαγιά σου να κάνεις κορμό σοκολάτας αλλα δοκίμασε αυτόν!
Απο τους καλύτερους κορμούς σοκολάτας που έχω φάει! Τον ονόμασα ανώμαλο, γιατί βαρέθηκα να τον πλάσω σαν “σαλάμι” και αφού τον ετοίμασα τον έριξα σε ένα μεταλλικό μπολ και τον έβαλα στην κατάψυξη. Τον σέρβιρα σαν μπάλες παγωτού ή ανώμαλα κομμάτια με ένα κουτάλι.
Ακολουθήστε το μπλόγκ μαγειρικής μου στο google news, πατώντας το αστεράκι, για να σας έρχονται όλες οι καινούριες συνταγές μου στις ειδήσεις σας!
Κορμός Σοκολάτας “Ανώμαλος”
Εκτύπωσε τη συνταγόλα Αποθήκευσε την στο Pinterest Βαθμολόγησε ή Άφησε σχόλιοΜερίδες : 10 μερίδες
Υλικά
- 400 γρ μπισκότα πτι-μπερ (το πακέτο έχει περίπου 200γρ, ανάλογα την μάρκα)
- 100 γρ κονιάκ (μπορείτε να το αντικαταστήσετε με χυμό λεμόνι ή πορτοκάλι)
- 250 γρ βούτυρο αγελαδινό
- 200 γρ ζάχαρη άχνη
- 50 γρ κακάο σκόνη
- 2 αβγά μέτρια
Οδηγίες
- Τρίβουμε τα μισά μπισκότα στο μούλτι και τα άλλα μισά σε μεγάλα κομμάτια με το χέρι μας.
- Περιχύνουμε με το κονιάκ.
- Λιώνουμε το βούτυρο σε πολύ χαμηλή φωτιά, προσέχοντας να μην βράσει.
- Το αποσύρουμε από τη φωτιά και το ανακατεύουμε με τη ζάχαρη άχνη, τα αυγά και το κακάο χρησιμοποιώντας ένα μεγάλο μπολ.
- Όταν αναμειχθούν καλά τα υλικά και το μείγμα γίνει λείο σάν κρέμα, ρίχνουμε στο ίδιο μπόλ τα τεμαχισμένα μπισκότα και τα ανακατεύουμε μέχρι να καλυφθούν όλα με το μίγμα.
- Το βάζουμε στην κατάψυξη για περίπου 4 ώρες, μέχρι να σταθεροποιηθεί. Σερβίρουμε με το κουτάλι ακανόνιστες/ανώμαλες μπάλες.
Έφτιαξες τη Συνταγή;Κάνε στόρι στο insta με τη δημιουργία σου! Κάνε με "tag" και "Mention" @kserotiefages και θα το μοιράσω!
You already used all votes