Ζεστή και νόστιμη κολοκυθόσουπα για τώρα που αρχίζουν τα κρύα!! Ο συνδυασμός  των μπαχαρικών με ελάχιστο κύμινο και μπαχάρι αποθεώνουν την γλυκιά γεύση της κολοκύθας!

Ιδανικά την απολαμβάνεις με καλή παρέα και ένα κόκκινο κρασί.

Το μυστικό αυτής της σούπας ειναι να ψήσεις την κολοκύθα απο πρίν στον φούρνο για τέλεια καπνιστή γεύση: Απλά κόβεις την κολοκύθα στη μέση, την αλατοπιπερώνεις και την πασπαλίζεις με λίγο λάδι. Ψήνεις στους 200 oC για 40 λεπτά με μία ώρα ή ώσπου να μαλακώσει.

Εάν είσαι εδώ γιατί σου αρεσει το κύμινο, δές άλλη μια μου συνταγή εδώ:

κολοκυθοσουπα

Κολοκυθόσουπα με Κύμινο

5 from 3 votes
Εκτύπωση Αποθήκευσε στο Pinterest Βαθμολόγησε
Χρόνος Μαγειρέματος: 30 minutes
ψησιμο κολοκύθας: 40 minutes
Μερίδες (μπορείς να προσαρμόσεις): 5 Άτομα

Υλικά

  • 1 κιλό κολοκύθα (ψημένη απο πρίν)
  • 1 πράσο ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 πατάτα μεγάλη - καθαρισμένη και κομμένη σε κύβους
  • 1 σκελίδα σκόρδου
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • ½ κ.γ. κύμινο
  • ½ κ.γ. μπαχάρι τριμμένο
  • 1 λίτρο ζωμό λαχανικών (2 κύβοι αραιωμένοι σε 1 λίτρο νερό)
  • 125 ml κρέμα γάλακτος (½ κούπα) εάν θέλετε να κάνετε βίγκαν/νηστίσιμη την συνταγή αντι για κρέμα γάλακτος προσθέστε κρέμα καρύδας, θα την βρείτε σε τενεκεδάκια στο σουπερμαρκετ.
  • αλατι/πιπέρι

Οδηγίες

  • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε χαμηλή φωτιά, προσθέτουμε το κρεμμύδι το σκόρδο και το πράσο και τσιγαρίζουμε για 2-3 λεπτά, πρέπει να μαλακώσουν αλλά να μην πάρουν χρώμα.
  • Προσθέστε το μπαχάρι και το κύμινο  και την κολοκύθα και τσιγαρίζουμε τα ανακατεύοντας για μισό λεπτό να πάνε παντού τα αρώματα.
  • Ανεβάζουμε τέρμα την  φωτιά, προσθέτουμε τον ζωμό λαχανικών και την πατάτα αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε το μίγμα να βράσει.
  • Όταν αρχίσει να κοχλάζει ξανα χαμηλώνουμε την φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα με ένα καπάκι και αφήνουμε τη σούπα να σιγοβράσει για 30 λεπτά.
  • Απομακρύνουμε τη κατσαρόλα από την φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει λίγο.
  • Ρίχνουμε την κρέμα γάλατος(ή κρέμα καρύδας) και περνάμε τη σούπα από το μπλέντερ σε δόσεις ή χρησιμοποιούμε το ραβδομπλέντερ(εάν εχουμε) κατευθείαν στην κατσαρόλα.
  • Σερβίρουμε και διακοσμούμε κάνοντας σχεδιάκι με λίγη κρέμα γάλακτος και παπαρουνόσπορο, γιατι δεν είμαστε και τίποτα χθεσινοί...
Μοιρασέ το στο Facebook Σχολίασε , Ρώτα με κάτι ή Βαθμολόγησε τη Συνταγή
Έφτιαξες τη Συνταγή;Κάνε στόρι στο insta με τη δημιουργία σου! Κάνε με "tag" και "Mention" @kserotiefages και θα το μοιράσω!

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

ΕΛ⬇️ Pumpkin season is really ON, and I'll be making some pumpkin recipes before starting the Christmas preparations. Pumpkin soup is my first one. . Θα κρατηθώ για κάνα δεκαπενθήμερο και δεν θα φτιάξω χριστουγεννιάτικες συνταγές, ωστόσο θα σας δώσω απίστευτες ιδέες με κολοκύθα ξεκινοντας από αυτήν την υπέρλαμπρη κολοκυθοσουπα με κύμινο που έχω στο μπλογκ και ξαναέφτιαξα σήμερα για αποτοξίνωση από τα γλυκά που τρώω τόσες μέρες! . Δες την συνταγή στο μπλογκ μου με swipe up από τα στόρις μου για 24 ώρες (ευκολία) ή από το λινκ στο προφίλ μου @kserotiefages ή παραδοσιακά γκουγκλάροντας "kserotiefages κολοκυθοσουπα" και η φίλη μου η γκουγκλ θα σου το βγάλει πρώτο πρώτο . . . #pumpkin #soup #hot #winter #pumpkinseason #pumpkins #pumpkinsoup #kserotiefages #food #foodporn #healthyfood #foodstagram #foodphotography #foodblogger #foodphoto #foodandwine #foodaddict #foodism #foodforlife #foodinsta #foodlife #foodismedicine #lunch #lunchbreak #lunchbox #dinner #dinnertime #sundaydinner #foodartblog #canongreece

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη kserotiefages.gr (@kserotiefages) στις

2
ΤΕΛΕΙΟ
2
11
ΑΓΑΠΩ!
0
ΧΑΧΑ
You already used all votes