Κολοκυθόσουπα με Κύμινο
Ζεστή και νόστιμη κολοκυθόσουπα για τώρα που αρχίζουν τα κρύα!! Ο συνδυασμός των μπαχαρικών με ελάχιστο κύμινο και μπαχάρι αποθεώνουν την γλυκιά γεύση της κολοκύθας!
![](https://i0.wp.com/media3.giphy.com/media/n2vbrlgiT2QU0/giphy.gif?w=474&ssl=1)
Ιδανικά την απολαμβάνεις με καλή παρέα και ένα κόκκινο κρασί.
Το μυστικό αυτής της σούπας ειναι να ψήσεις την κολοκύθα απο πρίν στον φούρνο για τέλεια καπνιστή γεύση: Απλά κόβεις την κολοκύθα στη μέση, την αλατοπιπερώνεις και την πασπαλίζεις με λίγο λάδι. Ψήνεις στους 200 oC για 40 λεπτά με μία ώρα ή ώσπου να μαλακώσει.
Εάν είσαι εδώ γιατί σου αρεσει το κύμινο, δές άλλη μια μου συνταγή εδώ:
![κολοκυθοσουπα](https://i0.wp.com/kserotiefages.gr/wp-content/uploads/2018/01/pumpkin-soup_newphotos_llogo.jpg?fit=160%2C200&ssl=1)
Κολοκυθόσουπα με Κύμινο
Εκτύπωση Αποθήκευσε στο Pinterest ΒαθμολόγησεΜερίδες (μπορείς να προσαρμόσεις): 5 Άτομα
Υλικά
- 1 κιλό κολοκύθα (ψημένη απο πρίν)
- 1 πράσο ψιλοκομμένο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 πατάτα μεγάλη - καθαρισμένη και κομμένη σε κύβους
- 1 σκελίδα σκόρδου
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- ½ κ.γ. κύμινο
- ½ κ.γ. μπαχάρι τριμμένο
- 1 λίτρο ζωμό λαχανικών (2 κύβοι αραιωμένοι σε 1 λίτρο νερό)
- 125 ml κρέμα γάλακτος (½ κούπα) εάν θέλετε να κάνετε βίγκαν/νηστίσιμη την συνταγή αντι για κρέμα γάλακτος προσθέστε κρέμα καρύδας, θα την βρείτε σε τενεκεδάκια στο σουπερμαρκετ.
- αλατι/πιπέρι
Οδηγίες
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε χαμηλή φωτιά, προσθέτουμε το κρεμμύδι το σκόρδο και το πράσο και τσιγαρίζουμε για 2-3 λεπτά, πρέπει να μαλακώσουν αλλά να μην πάρουν χρώμα.
- Προσθέστε το μπαχάρι και το κύμινο και την κολοκύθα και τσιγαρίζουμε τα ανακατεύοντας για μισό λεπτό να πάνε παντού τα αρώματα.
- Ανεβάζουμε τέρμα την φωτιά, προσθέτουμε τον ζωμό λαχανικών και την πατάτα αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε το μίγμα να βράσει.
- Όταν αρχίσει να κοχλάζει ξανα χαμηλώνουμε την φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα με ένα καπάκι και αφήνουμε τη σούπα να σιγοβράσει για 30 λεπτά.
- Απομακρύνουμε τη κατσαρόλα από την φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει λίγο.
- Ρίχνουμε την κρέμα γάλατος(ή κρέμα καρύδας) και περνάμε τη σούπα από το μπλέντερ σε δόσεις ή χρησιμοποιούμε το ραβδομπλέντερ(εάν εχουμε) κατευθείαν στην κατσαρόλα.
- Σερβίρουμε και διακοσμούμε κάνοντας σχεδιάκι με λίγη κρέμα γάλακτος και παπαρουνόσπορο, γιατι δεν είμαστε και τίποτα χθεσινοί...
Έφτιαξες τη Συνταγή;Κάνε στόρι στο insta με τη δημιουργία σου! Κάνε με "tag" και "Mention" @kserotiefages και θα το μοιράσω!
You already used all votes