Απλή, αρωματική, γρήγορη και πολυ, μα πολύ νόστιμη! Αυτή είναι η βασική μου συνταγή για κόκκινη σάλτσα για πίτσες εδώ και χρόνια. Βάλτε την σε λεπτές Ιταλικές πίτσες (συνταγή για ζυμάρι εδώ) ή αφράτες Ελληνικές ψωμένιες(κλίκ εδώ) με μία παραλλαγή της βασικής συνταγής.

sauce GIF
ΣΑΛΤΣΑ ΠΙΤΣΑΣ

Κόκκινη Σάλτσα Πίτσας

5 from 2 votes
Εκτύπωσε τη συνταγόλα Αποθήκευσε την στο Pinterest Βαθμολόγησε ή Άφησε σχόλιο
Κουζίνα: Ελληνική, Ιταλική
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 minutes
Συνολικός Χρόνος: 10 minutes
Μερίδες : 3 πίτσες

Υλικά

  • 400 γρ τοματάκια σε κονσέρβα ολόκληρα
  • 6 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. ρίγανη ξερή
  • 2 κ.σ. βασιλικό φρέσκο ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ζάχαρη μία πρέζα, εάν χρειάζεται

Οδηγίες

  • Σε ένα μπολ αδειαζουμε την κονσέρβα με τα ολόκληρα τοματάκια, το ελαιόλαδο, την ρίγανη και αλάτοπιπερώνουμε
  • Με τα χέρια μας συνθλίβουμε τα τοματάκια ανακατεύοντας μαζί με τα υπόλοιπα υλικά.
  • Προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο βασιλικό και ανακατεύουμε ελαφρά. Την δοκιμάζουμε, προσθέτουμε αλάτι εαν χρειάζεται και εάν είναι αρκετά όξινη μία πρέζα ζάχαρη. Η σάλτσα έιναι έτοιμη για να την απλώσουμε στην πίτσα μας!

Μικρά Μυστικά

  • Όσο περισσότερο αφήνουμε την σάλτσα να “κάτσει” τόσο πιο δυνατά γίνονται τα αρώματα και η γεύση! Μπορούμε να την φτιάξουμε και μία μέρα πρίν και να μείνει στο ψυγείο.
  • Χρησιμοποιήστε την παραπάνω συνταγή για Ιταλικά λεπτά ζυμάρια. Για Ελληνική αφράτη ψωμένια πίτσα  στην παραπάνω συνταγή προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας κέτσαπ. Χρειαζόμαστε μία πιο γλυκιά και πηχτή σάλτσα για να νοστιμέψει η ψωμένια ζύμη μας. 
  • Διατηρείστε την εώς μία εβδομάδα εντός ψυγείου.
Μοιρασέ το στο Facebook Σχολίασε , Ρώτα με κάτι ή Βαθμολόγησε τη Συνταγή
Έφτιαξες τη Συνταγή;Κάνε στόρι στο insta με τη δημιουργία σου! Κάνε με "tag" και "Mention" @kserotiefages και θα το μοιράσω!
5
ΤΕΛΕΙΟ
0
1
ΑΓΑΠΩ!
0
ΧΑΧΑ
You already used all votes

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Βαθμολογία




Close
Μάνα μου! .
Ξέρω τι Έφαγες Πέρσι το Καλοκαίρι © Copyright 2025. All rights reserved.
Close