Απλή, αρωματική, γρήγορη και πολυ, μα πολύ νόστιμη! Αυτή είναι η βασική μου συνταγή για κόκκινη σάλτσα για πίτσες εδώ και χρόνια. Βάλτε την σε λεπτές Ιταλικές πίτσες (συνταγή για ζυμάρι εδώ) ή αφράτες Ελληνικές ψωμένιες(κλίκ εδώ) με μία παραλλαγή της βασικής συνταγής.
Κόκκινη Σάλτσα Πίτσας
Εκτύπωσε τη συνταγόλα Αποθήκευσε την στο Pinterest Βαθμολόγησε ή Άφησε σχόλιοΜερίδες : 3 πίτσες
Υλικά
- 400 γρ τοματάκια σε κονσέρβα ολόκληρα
- 6 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. ρίγανη ξερή
- 2 κ.σ. βασιλικό φρέσκο ψιλοκομμένο
- αλάτι
- πιπέρι
- ζάχαρη μία πρέζα, εάν χρειάζεται
Οδηγίες
- Σε ένα μπολ αδειαζουμε την κονσέρβα με τα ολόκληρα τοματάκια, το ελαιόλαδο, την ρίγανη και αλάτοπιπερώνουμε
- Με τα χέρια μας συνθλίβουμε τα τοματάκια ανακατεύοντας μαζί με τα υπόλοιπα υλικά.
- Προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο βασιλικό και ανακατεύουμε ελαφρά. Την δοκιμάζουμε, προσθέτουμε αλάτι εαν χρειάζεται και εάν είναι αρκετά όξινη μία πρέζα ζάχαρη. Η σάλτσα έιναι έτοιμη για να την απλώσουμε στην πίτσα μας!
Μικρά Μυστικά
- Όσο περισσότερο αφήνουμε την σάλτσα να “κάτσει” τόσο πιο δυνατά γίνονται τα αρώματα και η γεύση! Μπορούμε να την φτιάξουμε και μία μέρα πρίν και να μείνει στο ψυγείο.
- Χρησιμοποιήστε την παραπάνω συνταγή για Ιταλικά λεπτά ζυμάρια. Για Ελληνική αφράτη ψωμένια πίτσα στην παραπάνω συνταγή προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας κέτσαπ. Χρειαζόμαστε μία πιο γλυκιά και πηχτή σάλτσα για να νοστιμέψει η ψωμένια ζύμη μας.
- Διατηρείστε την εώς μία εβδομάδα εντός ψυγείου.
Έφτιαξες τη Συνταγή;Κάνε στόρι στο insta με τη δημιουργία σου! Κάνε με "tag" και "Mention" @kserotiefages και θα το μοιράσω!
You already used all votes