Κέικ λεμόνι που μπορείτε να το φτιάξετε σε ένα μπόλ, χωρίς μίξερ! Της Τεμπέλας όνομα και πράμα δηλαδη. Αφράτο, αρωματικό και απλά υπέροχο!
Η κούπα που χρησιμοποίησα είναι η κλασική του νεςκαφέ η κοκκινη. Σας γράφω την συνταγή και με γραμμάρια αλλα και με κούπες για να σας ειναι πιό ευκολη στην παρασκευή της.
Υλικά
- 1 ½ κούπες αλεύρι φαρίνα – που φουσκωνει μόνο του (300γρ)
- 1 κούπα ζάχαρη (200γρ)
- 1 κούπα κρέμα γάλακτος πλήρες (170ml) (μπορείτε να την αντικαταστήσετε με ένα κεσεδάκι 200γρ γιαούρτι στραγγιστό 2% )
- ½ συσκευασία βούτυρο λιωμένο (130γρ)
- 2 αβγά χτυπημένα
- 1 κ.σ. σόδα μαγειρική
- 3 φιαλίδια βανίλιας σκόνη
- ξύσμα απο ένα λεμόνι
- 1 κ.σ. χυμό φρέσκου λεμονιού
Πώς το φτιάχνουμε
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C
- Ανακατεύουμε σε ένα μπόλ όλα τα στερεά υλικά: την φαρίνα, την σόδα, τις βανίλιες και την ζάχαρη
- Προσθέτουμε την κρέμα γάλατος, τα αβγά το ξύσμα και τον χυμό απο το λεμόνι και ανακατεύουμε
- Προσθέτουμε και το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε τελευταίο το βούτυρο γιατι το έχουμε λιώσει και η θερμοκρασία του μπορεί να μας αλλάξει την σύσταση των αβγών.
- Βουτυρώνουμε και αλευρωνουμε καλά μία φόρμα για κέικ (για να μην μας κολήσει και να βγαίνει εύκολα) και ρίχνουμε μέσα το μίγμα μας.
- Ψήνουμε για 30-35′ στον αέρα ή ώσπου να ψηθεί το κέικ μας. Ελέγξτε το βάζοντας μία οδοντογλυφίδα στο κέντρο του κεικ. Εάν βγαίνει καθαρή χωρίς καθόλου ζύμη, τότε ειναι έτοιμο.
You already used all votes