Mέρος της σειράς συνταγών μου: “ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ”. Τσέκαρε εδώ: www.kserotiefages.gr/apocalypse
Κέικ Χωρίς Γάλα Νηστίσιμο. Αυτό το νοστιμότερο, ΑΦΡΑΤΟΤΕΡΟ κέικ ταχινιού που έχεις δοκιμάσει ποτέ είναι vegan μάνα μου!
Το τρως και στις μέρες νηστείας, αλλά και όταν νοιώθεις πως uέλεις να τονώσεις τον οργανισμό σου. Περιέχει ταχίνι, το φυσικό “τούρμπο” ενισχυτικό υγείας που χρειάζεσαι!
Τσέκαρε τις φωτογραφίες μου στο Instagram εδώ
Υλικά
Για το κέικ
- 300 γρ. ταχίνι
- 350 γρ. χυμός μήλου (ή ότι άλλο γλυκό χυμό θέλετε, πχ. ανανά, μπανάνα – όχι πορτοκάλι ή αλλο όξινο)
- 400 γρ. ζάχαρη άχνη
- 400 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 30 γρ μπέικιν πάουντερ
- 5 φιαλίδια βανιλίνη
- 150 γρ. φρούτα ανάμικτα κονσέρβας σε κυβάκια/μικρά κομμάτια
Για να μη κολλήσει η φόρμα του κέικ
- 100 γρ. σουσάμι άσπρο (και λίγο μαύρο εάν έχετε, για το εφέ)
- 50 γρ. ζάχαρη λευκή κρυσταλική
- ηλιέλαιο
Οδηγίες
Προετοιμασία
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180◦C
- Λαδώνουμε μια φόρμα για κέικ διαμέτρου 24cm με το ηλιέλαιο
- Ανακατεύουμε το σουσάμι(μαύρο και άσπρο) με τη ζάχαρη και πασπαλίζουμε όλη τη λαδωμένη επιφάνεια της φόρμας να κολλήσουν παντού.
Φτιάχνουμε το Κέικ
- Σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε το ταχίνι μαζί με το χυμό μήλου και την άχνη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά.
- Προσθέτουμε το αλεύρι, τη βανιλίνη και το μπέικιν πάουντερ. Ανακατεύουμε καλά.
- Προσθέτουμε τα φρούτα κονσέρβας και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις να πάνε παντού.
- Βάζουμε το μίγμα στην επεξεργασμένη φόρμα μας
- Ψήνουμε το κέικ για 30 λεπτά. Έπειτα χαμηλώνουμε το φούρνο στους 170◦C και ψήνουμε για άλλα 30 λεπτά.
- Δοκιμάζουμε στο τέλος αν έχει ψηθεί καλά, βυθίζοντας στο κέντρο ένα μαχαίρι· θα πρέπει να βγαίνει καθαρό, χωρίς υπολείμματα νωπής ζύμης, αλλιώς ψήνουμε για λίγο ακόμα.
- Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει καλά και ξεφορμάρουμε. Προσοχή εάν προσπαθήσετε να ξεφορμάρετε όσο ειναι ζεστό θα σπάσει.
Έφτιαξες τη Συνταγή;Κάνε στόρι στο insta με τη δημιουργία σου! Κάνε με "tag" και "Mention" @kserotiefages και θα το μοιράσω!
You already used all votes