100γρ.σουσάμιάσπρο (και λίγο μαύρο εάν έχετε, για το εφέ)
50γρ.ζάχαρη λευκήκρυσταλική
ηλιέλαιο
Οδηγίες
Προετοιμασία
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180◦C
Λαδώνουμε μια φόρμα για κέικ διαμέτρου 24cm με το ηλιέλαιο
Ανακατεύουμε το σουσάμι(μαύρο και άσπρο) με τη ζάχαρη και πασπαλίζουμε όλη τη λαδωμένη επιφάνεια της φόρμας να κολλήσουν παντού.
Φτιάχνουμε το Κέικ
Σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε το ταχίνι μαζί με το χυμό μήλου και την άχνη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε το αλεύρι, τη βανιλίνη και το μπέικιν πάουντερ. Ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε τα φρούτα κονσέρβας και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις να πάνε παντού.
Βάζουμε το μίγμα στην επεξεργασμένη φόρμα μας
Ψήνουμε το κέικ για 30 λεπτά. Έπειτα χαμηλώνουμε το φούρνο στους 170◦C και ψήνουμε για άλλα 30 λεπτά.
Δοκιμάζουμε στο τέλος αν έχει ψηθεί καλά, βυθίζοντας στο κέντρο ένα μαχαίρι· θα πρέπει να βγαίνει καθαρό, χωρίς υπολείμματα νωπής ζύμης, αλλιώς ψήνουμε για λίγο ακόμα.
Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει καλά και ξεφορμάρουμε. Προσοχή εάν προσπαθήσετε να ξεφορμάρετε όσο ειναι ζεστό θα σπάσει.