Έλα μάνα μου, μη λες ψέματα. Σου αρέσει και εσένα ο αρακάς ο παραδοσιακός της μανούλας σου. Σου έχω φτιάξει μια νέα συνταγή για να τον απολαύσεις σε μορφή σούπας βελουτέ. Χωρίς την κρέμα γάλακτος που έχουν οι παραδοσιακές βελουτέ σούπες. Το μυστικό είναι η πατάτα που θα κάνει τη σούπα σου βελούδινη, αλλά θα έχει γεύση παραδοσιακού γλυκού αρακά! Τσαχπινιά;;!

Αρακάς Σούπα Βελουτέ

Τσέκαρε τις φωτογραφίες μου στο Instagram εδώ

Αρακάς Σούπα Βελουτέ

Αρακάς Σούπα Βελουτέ

Το μυστικό είναι η πατάτα που θα κάνει τη σούπα σου βελούδινη, αλλά θα έχει γεύση παραδοσιακού γλυκού αρακά! Τσαχπινιά;;!
5 from 2 votes
Εκτύπωσε τη συνταγόλα Αποθήκευσε την στο Pinterest Βαθμολόγησε ή Άφησε σχόλιο
Κατηγορία: Κυρίως Γεύμα, σούπα, συνοδευτικό
Κουζίνα: Ελληνική
Κατάλληλο για: Diabetic, Gluten Free, Low Fat, Low Lactose, Vegan, Vegetarian
Keyword: αρακάς, βελουτέ, σούπα
Χρόνος Προετοιμασίας: 5 minutes
Χρόνος Μαγειρέματος: 30 minutes
Συνολικός Χρόνος: 35 minutes
Μερίδες : 2 μερίδες
Θερμίδες / μερίδα: 456kcal

Εξοπλισμός που Χρειάζεσαι

  • μούλτι, μπλέντερ ή ραβδομπλέντερ

Υλικά

  • 3 κ.σ. Ελαιόλαδο έξτρα παρθένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο, ψιλοκομμένο
  • 1 πατάτα μέτρια, κομμένη σε κυβάκια
  • 1 καρότο μέτριο, ψιλοκομμένο
  • 300 γρ. αρακά κατεψυγμένο
  • 500 γρ. ζωμό λαχανικών (εάν δεν έχετε σπιτικό χρησιμοποιήστε ένα κύβο εμπορίου διαλυμένο σε 500ml νερό)
  • 1 κ.γ. τζίντζερ σκόνη ( προαιρετικά)
  • ½ κ.γ. μοσχοκάρυδο τριμμένο (προαιρετικά)
  • 1 κ.γ. αλάτι κοφτό (ή προσαρμόστε ανάλογα τα γούστα)
  • 1 κ.γ. θυμάρι φρέσκο ή ξερό

Οδηγίες

  • Σε μία κατσαρόλα με μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε το λάδι και προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και όλα τα μπαχαρικά μας. Ανακατεύουμε ώσπου να μαραθεί το κρεμμύδι.
    3 κ.σ. Ελαιόλαδο, 1 σκελίδα σκόρδο, 1 κρεμμύδι, 1 κ.γ. τζίντζερ, ½ κ.γ. μοσχοκάρυδο, 1 κ.γ. θυμάρι
  • Προσθέτουμε τον κατεψυγμένο αρακά, την πατάτα, το καρότο και τον ζωμό. Δυναμώνουμε τη φωτιά ώσπου να βράσει. Αφού ξεκινήσει ο βρασμός χαμηλώνουμε πάλι σε μέτρια τη φωτιά προσθέτουμε το αλάτι και αφήνουμε να μαγειρευτεί το φαγητό και να μαλακώσουν τα λαχανικά για περίπου 25 λεπτά.
    1 πατάτα, 1 καρότο, 300 γρ. αρακά, 500 γρ. ζωμό λαχανικών, 1 κ.γ. αλάτι
  • Αφού μαλακώσουν τα λαχανικά η σούπα είναι έτοιμη. Δοκιμάζουμε εάν χρειάζεται αλάτι και μετά την κάνουμε βελουτέ με ένα μούλτι/ραβδομπλέντερ.
  • Σερβίρουμε διακοσμώντας το πιάτο προαιρετικά με λίγη κρέμα καρύδας και μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Διατροφικές Πληροφορίες

Serving: 1μερίδα | Θερμίδες: 456kcal | Υδατάνθρακες: 55γρ. | Πρωτεΐνη: 12γρ. | Λιπαρά: 22γρ. | Κορεσμένα Λιπαρά: 3γρ. | Πολυακόρεστα Λιπαρά: 3g | Μονοακόρεστα Λιπαρά: 16g | Αλάτι: 2219mg | Κάλιο: 1049mg | Φυτικές Ίνες: 13γρ. | Σάκχαρα: 16γρ. | Vitamin A: 6828IU | Vitamin C: 90mg | Ασβέστιο: 87mg | Σίδηρος: 4mg
Μοιρασέ το στο Facebook Σχολίασε , Ρώτα με κάτι ή Βαθμολόγησε τη Συνταγή
Έφτιαξες τη Συνταγή;Κάνε στόρι στο insta με τη δημιουργία σου! Κάνε με "tag" και "Mention" @kserotiefages και θα το μοιράσω!
Google NewsΑκολουθήστε το μπλόγκ μαγειρικής μου στο google news, πατώντας το αστεράκι, για να σας έρχονται όλες οι καινούριες συνταγές μου στις ειδήσεις σας! 
1
ΤΕΛΕΙΟ
0
0
ΑΓΑΠΩ!
0
ΧΑΧΑ
You already used all votes

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Βαθμολογία




Close
Μάνα μου! .
Ξέρω τι Έφαγες Πέρσι το Καλοκαίρι © Copyright 2025. All rights reserved.
Close