500γρ.ζωμό λαχανικών(εάν δεν έχετε σπιτικό χρησιμοποιήστε ένα κύβο εμπορίου διαλυμένο σε 500ml νερό)
1κ.γ.τζίντζερσκόνη ( προαιρετικά)
½κ.γ.μοσχοκάρυδοτριμμένο (προαιρετικά)
1κ.γ.αλάτικοφτό (ή προσαρμόστε ανάλογα τα γούστα)
1κ.γ.θυμάριφρέσκο ή ξερό
Οδηγίες
Σε μία κατσαρόλα με μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε το λάδι και προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και όλα τα μπαχαρικά μας. Ανακατεύουμε ώσπου να μαραθεί το κρεμμύδι.
Προσθέτουμε τον κατεψυγμένο αρακά, την πατάτα, το καρότο και τον ζωμό. Δυναμώνουμε τη φωτιά ώσπου να βράσει. Αφού ξεκινήσει ο βρασμός χαμηλώνουμε πάλι σε μέτρια τη φωτιά προσθέτουμε το αλάτι και αφήνουμε να μαγειρευτεί το φαγητό και να μαλακώσουν τα λαχανικά για περίπου 25 λεπτά.