Παγωτό Μελομακάρονο: Η Συνταγάρα των Χριστουγέννων.
Όταν το καλύτερο γλυκό των γιορτών συναντά το καλύτερο γλυκό του καλοκαιριού και κάνουν παιδάκι, βγαίνει αυτή η συνταγή θαύμα! Μπορείς να χρησιμοποιήσεις έτοιμα μελομακάρονα από το σουπερμάρκετ ή να φτιάξεις τη συνταγή εξολοκλήρου από την αρχή. Η συνταγή για τα καλύτερα ελληνικά μελομακάρονα είναι εδώ. Ή εάν θέλεις να τα κάνεις χωρίς ζάχαρη δες αυτήν εδώ.
Συνταγή για παγωτό φυσικά και σου δίνω γιατί είναι πανεύκολη, γρήγορη και πολύ νόστιμη. Είναι το κλασικό παγωτό βανίλια με λικέρ, της τεμπέλας. Το ξέρουν όλες οι νοικοκυρές. Χρειάζεσαι μόνο ένα μίξερ για να αφρατέψεις την κρέμα και είναι έτοιμο για την κατάψυξη σε 20 λεπτά.
Τσέκαρε τις φωτογραφίες μου στο Instagram εδώ
Ακολουθήστε το μπλόγκ μαγειρικής μου στο google news, πατώντας το αστεράκι, για να σας έρχονται όλες οι καινούριες συνταγές μου στις ειδήσεις σας!
Παγωτό Μελομακάρονο
Εξοπλισμός που Χρειάζεσαι
- μίξερ
Υλικά
- 250 γρ. Φυτική κρέμα γάλακτος (με ζάχαρη, ιδανική για σαντιγί. πχ την πράσινη kretore στα ψυγεία σουπερμάρκετ)
- 250 γρ. γάλα φρέσκο, πλήρες
- 200 γρ. ζαχαρούχο γάλα
- 1 σφηνάκι λικέρ (πχ DRAMBUIE. Υπέροχο για γλυκά. Δεν είναι sponsored )
- 1 φιαλίδιο βανιλίνη
- 500 γρ. μελομακάρονα έτοιμα, ή σπιτικά. Για συνταγές δες στην περιγραφή της συνταγής παραπάνω
Οδηγίες
- Χτυπάμε τη φυτική σαντιγί κρύα μπούζι(χαχα) από το ψυγείο ώσπου να αφρατέψει.
- Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα, τη βανιλίνη και το σφηνάκι λικέρ συνεχίζοντας το χτύπημα.
- Προσθέτουμε σταδιακά και το γάλα συνεχίζοντας το χτύπημα για 2-3 λεπτά ακόμη. Η κρέμα του παγωτού είναι έτοιμη.
- Θρυμματίζουμε τα μελομακάρονα και με μια σπάτουλα τα ανακατεύουμε στο μίγμα της κρέμας. Αφήνουμε και μεγαλύτερα κομμάτια μέσα.
- Τοποθετούμε σε σκεύος κατάλληλο για κατάψυξη και αφήνουμε το παγωτό να παγώσει για 8 με 10 ώρες.
Το ζαχαρουχο το αραιώνουμε με νερό;