Go Back
Email Link
Print
Recipe Image
–
+
servings
Παγωτό Μελομακάρονο
Όταν το καλύτερο γλυκό των γιορτών συναντά το καλύτερο γλυκό του καλοκαιριού και κάνουν παιδάκι, βγαίνει αυτή η συνταγή θαύμα!
5
from
6
votes
Εκτύπωσε τη συνταγόλα
Αποθήκευσε την στο Pinterest
Κατηγορία:
γλυκό
Κουζίνα:
γιορτινή, Ελληνική
Keyword:
μελομακάρονα, παγωτο, χριστούγεννα
Χρόνος Προετοιμασίας:
20
minutes
Αναμονή:
10
hours
Μερίδες :
8
μερίδες
Συντάκτης:
Γιώργος Γιαννέλος Γκανιάτσας
ΜΑΓΙΚΟΣ ΜΟΧΛΟΣ
(πάτα και δε θα σβήσει η οθόνη όσο μαγειρεύεις)
Εξοπλισμός που Χρειάζεσαι
μίξερ
Υλικά
▢
250
γρ.
Φυτική κρέμα γάλακτος
(με ζάχαρη, ιδανική για σαντιγί. πχ την πράσινη kretore στα ψυγεία σουπερμάρκετ)
▢
250
γρ.
γάλα
φρέσκο, πλήρες
▢
200
γρ.
ζαχαρούχο γάλα
▢
1
σφηνάκι
λικέρ
(πχ DRAMBUIE. Υπέροχο για γλυκά. Δεν είναι sponsored )
▢
1
φιαλίδιο
βανιλίνη
▢
500
γρ.
μελομακάρονα
έτοιμα, ή σπιτικά. Για συνταγές δες στην περιγραφή της συνταγής παραπάνω
Οδηγίες
Χτυπάμε τη φυτική σαντιγί κρύα μπούζι(χαχα) από το ψυγείο ώσπου να αφρατέψει.
Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα, τη βανιλίνη και το σφηνάκι λικέρ συνεχίζοντας το χτύπημα.
Προσθέτουμε σταδιακά και το γάλα συνεχίζοντας το χτύπημα για 2-3 λεπτά ακόμη. Η κρέμα του παγωτού είναι έτοιμη.
Θρυμματίζουμε τα μελομακάρονα και με μια σπάτουλα τα ανακατεύουμε στο μίγμα της κρέμας. Αφήνουμε και μεγαλύτερα κομμάτια μέσα.
Τοποθετούμε σε σκεύος κατάλληλο για κατάψυξη και αφήνουμε το παγωτό να παγώσει για 8 με 10 ώρες.
Μικρά Μυστικά
Μην ξεχάσετε το λικέρ ή άλλο ποτό με πάνω από 40ο αλκόλης, όπως ουίσκι ή ρούμι. Βοηθάει ώστε να μην κάνει κρυστάλλους το παγωτό
Μοιρασέ το στο Facebook
Έφτιαξες τη Συνταγή;
Κάνε στόρι στο insta με τη δημιουργία σου! Κάνε με "tag" και "Mention"
@kserotiefages
και θα το μοιράσω!