Τοματοπελτές. 2 Μυστικά για να μη σου Χαλάσει το ανοιχτό τενεκεδάκι.
2 Μυστικά για να μη σου Χαλάσει ο Ανοιχτός Τοματοπελτές
Ωραία, φτιάξαμε υπέροχο μαμαδίστικο φαγητό. Βάλαμε μία κουταλιά ντοματοπολτό που έλεγε η συνταγή.
Το υπόλοιπο το έργο το ξέρεις μάνα μου. Άσε σου λέω, ξέρω πως θα καταλήξει το πράμα.
Θα μπει το τενεκεδάκι στο ψυγείο σκεπασμένο με μια μεμβράνη και θα πιάσει μούχλα μετά από μια εβδομάδα. Όταν με το καλό το ανακαλύψεις θα πάει στα σκουπίδια. Ούτε καν ανακύκλωση γιατί σιχαίνεσαι το ζωντανό τριχωτό πλάσμα που ζει πλέον εκεί μέσα.
2 Μυστικά για να μη σου Χαλάσει ο Ανοιχτός Τοματοπελτές
Αγαπητέ/ή φιλενάδα του kserotiefages, σου έχω τη λύση! Σου έχω δύο λύσεις βασικά, αλλά ήθελα να το κάνω με δραματική αφήγηση τύπου “ΑΜΑΝ τελεσόπινγκ”. Δες παρακάτω!
Τσέκαρε εδώ φανταστικό μαμαδίστικο φαγητό! Οσομπούκο (osso buco) κοκκινιστό
2 Μυστικά για να μη σου Χαλάσει ο Ανοιχτός Τοματοπελτές
Υλικα
Μέθοδος 1η για ψυγείο
- Τοματοπελτές που περίσσεψε, στην αρχική του συσκευασία.
- Ελαιόλαδο ή Ηλιέλαιο
- Μεμβράνη φαγητού.
Μέθοδος 2η για κατάψυξη
- Τοματοπελτές που περίσσεψε.
- Ελαιόλαδο ή Ηλιέλαιο
- Παγοθήκη.
- Μεμβράνη φαγητού.
ΟΔΗΓΙΕΣ
Μέθοδος 1η για ψυγείο
- Εφόσον Θέλουμε να διατηρήσουμε τον τοματοπελτέ για περίπου ένα μήνα στο ψυγείο, προσθέτουμε ένα δάχτυλο λάδι πάνω από την επιφάνεια του πελτέ. Γράφουμε ημερομηνία αποθήκευσης πάνω στο τενεκεδάκι. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αποθηκεύουμε.Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο, ωστόσο να ξέρεις πως το ελαιόλαδο ασπρίζει στο ψυγείο λόγω θερμοκρασίας. Πρέπει επίσης να προσέξουμε να έχουμε σκουπίσει καλά τα τοιχώματα από το τενεκεδάκι γιατί εάν μείνουν υπολείμματα πελτέ εκτεθειμένα, θα μουχλιάσουν. Όταν χρησιμοποιούμε τον πελτέ φροντίζουμε να επαναλάβουμε τη διαδικασία.
Μέθοδος 2η για κατάψυξη
- Για να διατηρήσουμε τον τοματοπελτέ περισσότερο καιρό, για περίπου έξι μήνες στην κατάψυξη, Λαδώνουμε καλά μια παγοθήκη, προσθέτουμε μια κουταλιά της σούπας πελτέ σε κάθε θήκη και ξανά λάδι πάνω από την επιφάνεια του πελτέ. Σκεπάζουμε με μεμβράνη Γράφουμε ημερομηνία αποθήκευσης πάνω στη μεμβράνη και αποθηκεύουμε στην κατάψυξη.Όπως και στην πρώτη περίπτωση, μπορούμε να βάλουμε ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο.Για να χρησιμοποιήσουμε τον πελτέ απλά βγάζουμε ένα κυβάκι που έχουμε φροντίσει να Είναι μετρημένο με μια κουταλιά της σούπας.