Ψωμάκια Hot Dog -τα λατρεμένα-

19

Η συνταγή μου αυτή ειναι επιτυχία σίγουράκι. Δεν εχει ζυμώματα και δυσκολες τεχνικές. Ανακατεύεις τα υλικά, περιμένεις δυο φορες απο μισή ωρίτσα για τα απαραίτητα φουσκώματα ζυμαριού (ναι μάνα μου, ΠΡΕΠΕΙ να περιμένεις και λίγο) και ψήνεις.

Την εχω δοκιμάσει άπειρες φορές. Είναι τα αγαπημένα μου ψωμάκια για σαντουϊτσακια, χοτ ντόγκ, μπέργκερς και οτι φανταστείς.

Απλή και γρήγορη σε σχέση με άλλες συνταγές για ζύμες, και το μυστικό είναι στα καλά υλικά. Μήν αφαιρέσεις την ζάχαρη που σου προτείνω και μη βάλεις μαργαρίνη στο μίγμα, ΑΚΟΥΣ;;;(χαχα) μόνο αγελαδινό βουτυράκι!

Κράτησε την γιατί θα σου τη ζητάνε όσοι τα δοκιμάσουν.

Δές και άλλες συνταγές μου για ζύμες, εδώ:

👉ΖΥΜΑΡΙ ΓΙΑ ΠΙΤΣΑ “ΤΗΣ ΤΕΜΠΕΛΑΣ” (ΜΕ ΜΠΥΡΑ) 👉 ΨΩΜΑΚΙΑ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΓΙΑ ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ 👉 ΖΥΜΑΡΙ ΑΦΡΑΤΟ ΓΙΑ ΠΙΤΣΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

ψωμακια hot dog

Ψωμάκια Hot Dog

Η συνταγή βγάζει 8 μεγάλα μακρόστενα ψωμάκια
No ratings yet
Εκτύπωσε τη συνταγόλα Αποθήκευσε την στο Pinterest Βαθμολόγησε ή Άφησε σχόλιο
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 minutes
Χρόνος Μαγειρέματος: 30 minutes
Αναμονή να φουσκώσουν: 1 hour
Μερίδες : 8 ψωμακια

Εξοπλισμός που Χρειάζεσαι

  • μίξερ με γάτζο για ζύμες
  • 1 μεγάλο ταψί φούρνου

Υλικά

  • 1000 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 600 γρ. νερό χλιαρό
  • 4 κ.σ. ζάχαρη
  • 2 φακελάκια μαγιά συνολο 16 γρ ξερή ή 50γρ φρέσκια
  • 2 κ.γ. αλάτι 30 γρ
  • 100 γρ. βούτυρο αγελαδινό λιωμένο
  • 60 γρ. ηλιέλαιο
  • σουσάμι για το πασπάλισμα (ή παπαρουνόσπορο, μαυροσούσαμο, φλοίδες ξερού κρεμμυδιου/σκορδου κτλ)
  • 1 αβγό για το άλειμμα

Οδηγίες

  • Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το χλιαρό νερό με τη μαγιά, τη ζάχαρη, το βούτυρο λιωμένο και το ηλιέλαιο και ανακατεύουμε. Αφήνουμε 5 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά (θα αρχίσει να βγάζει φουσκάλες)
  • Τοποθετούμε τον γάντζο στο μίξερ και σε μεσαία ταχύτητα προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι και το αλάτι.
  • Αφού ζυμωθούν τα υλικά τα σκεπάζουμε με μία πετσέτα και τα αφήνουμε για 30 λεπτά να φουσκώσει το ζυμάρι.
  • Μετά αρχίζουμε να πλάθουμε με το χέρι 6 μακρόστενα ζυμαράκια. Η ζύμη θα είναι υγρή και για να μην κολλάει στο χέρι μας, αλείφουμε την παλάμη μας με λάδι.
  • (Εάν έχετε ζυγαριά, το κάθε μακρόστενο ζυμαράκι θα πρέπει να είναι 225-240γρ. Εάν υπολογίσετε το βάρος τους, θα ψηθούν ομοιόμορφα στον ίδιο χρόνο.)
  • Τοποθετούμε σε καλά λαδομένο ταψάκι τα ζυμάρια, και τα αφήνουμε για αλλα 30 λεπτά να φουσκώσουν ελαφρά. Μετά τα αλείφουμε με αβγό χτυπημένο αραιωμένο με λίγο νερό και τα πασπαλίζουμε με σουσάμι.
  • Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φουρνο στον αέρα στους 180°C για 30 λεπτά ώσπου να πιάσουν μια όμορφη κρούστα.

Μικρά Μυστικά

 Δεν εχεις μίξερ;; Νο γουόρις! Φτιάξτα με το χέρι σε ενα μεγάλο μπολ. Φρόντισε να το ζυμώσεις ομως για 5 λεπτά για να ενωθούν τα υλικά καλά. 
Μοιρασέ το στο Facebook Σχολίασε , Ρώτα με κάτι ή Βαθμολόγησε τη Συνταγή
Έφτιαξες τη Συνταγή;Κάνε στόρι στο insta με τη δημιουργία σου! Κάνε με "tag" και "Mention" @kserotiefages και θα το μοιράσω!
1
ΤΕΛΕΙΟ
0
3
ΑΓΑΠΩ!
0
ΧΑΧΑ
You already used all votes

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Βαθμολογία




Close
Μάνα μου! .
Ξέρω τι Έφαγες Πέρσι το Καλοκαίρι © Copyright 2025. All rights reserved.
Close