σουσάμι για το πασπάλισμα(ή παπαρουνόσπορο, μαυροσούσαμο, φλοίδες ξερού κρεμμυδιου/σκορδου κτλ)
1αβγό για το άλειμμα
Οδηγίες
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το χλιαρό νερό με τη μαγιά, τη ζάχαρη, το βούτυρο λιωμένο και το ηλιέλαιο και ανακατεύουμε. Αφήνουμε 5 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά (θα αρχίσει να βγάζει φουσκάλες)
Τοποθετούμε τον γάντζο στο μίξερ και σε μεσαία ταχύτητα προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι και το αλάτι.
Αφού ζυμωθούν τα υλικά τα σκεπάζουμε με μία πετσέτα και τα αφήνουμε για 30 λεπτά να φουσκώσει το ζυμάρι.
Μετά αρχίζουμε να πλάθουμε με το χέρι 6 μακρόστενα ζυμαράκια. Η ζύμη θα είναι υγρή και για να μην κολλάει στο χέρι μας, αλείφουμε την παλάμη μας με λάδι.
(Εάν έχετε ζυγαριά, το κάθε μακρόστενο ζυμαράκι θα πρέπει να είναι 225-240γρ. Εάν υπολογίσετε το βάρος τους, θα ψηθούν ομοιόμορφα στον ίδιο χρόνο.)
Τοποθετούμε σε καλά λαδομένο ταψάκι τα ζυμάρια, και τα αφήνουμε για αλλα 30 λεπτά να φουσκώσουν ελαφρά. Μετά τα αλείφουμε με αβγό χτυπημένο αραιωμένο με λίγο νερό και τα πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φουρνο στον αέρα στους 180°C για 30 λεπτά ώσπου να πιάσουν μια όμορφη κρούστα.
Μικρά Μυστικά
Δεν εχεις μίξερ;; Νο γουόρις! Φτιάξτα με το χέρι σε ενα μεγάλο μπολ. Φρόντισε να το ζυμώσεις ομως για 5 λεπτά για να ενωθούν τα υλικά καλά.