Κατσικάκι Λεμονάτο με Μέλι και Θυμάρι

14

Κυριακάτικη συνταγή που μυρίζει Χωριό. Μαζεύουμε όλη την παρέα και με ενα καλό κόκκινο κρασάκι απολαμβάνουμε αυτο το φανταστικά εύκολο πιάτο. Η προετοιμασία ειναι μόλις 10 λεπτά αλλα θέλει πολύ χρόνο στο ψήσιμο στον φούρνο σας, γιαυτό ξεκινήστε το απο νωρίς. Πιστέψτε με, το αποτέλεσμα θα σας καταπλήξει!

Συνταγή για 6 άτομα. Χρόνος ετοιμασίας 10 λεπτά. Χρόνος ψησίματος: περίπου 2 & 1/2 ώρες.

Χρειαζόμαστε μπόλικη λαδόκολλα, αλουμινόχαρτο και ενα μεγάλο ταψί.

Υλικά

  • 2 Μπουτάκια απο κατσικάκι
  • 1 ωμοπλάτη με το χεράκι απο κατσικάκι
  • 150γρ βούτυρο αγελαδινό λιωμένο
  • 1 σκόρδο ολόκληρο
  • 2 τομάτες ώριμες
  • 1 φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κλωναράκι φρέσκο δεντρολίβανο, ψιλοκομμένο (μόνο τα φύλλα)
  • 2 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο (μόνο τα φύλλα)
  • Λίγο μπούκοβο
  • 2 κ.σ. μέλι
  • 2 κιλά πατάτες
  • 1 κ.γ. μουστάρδα
  • 3 λεμόνια
  • αλάτι , πιπέρι

Πώς το φτιάχνουμε

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200οC στον αέρα.

Προετοιμασία για το κατσικάκι:

  1. Απλώνουμε  σε ενα μεγάλο ταψί μπόλικη λαδόκολα( πρεπει να περισσεύει πολύ χαρτί απο τα πλαϊνά γιατι θελουμε να την κλεισουμε απο πάνω)
  2. Βάζουμε το κατσικάκι μεσα στην λαδόκολα και με τα χέρια μας το “μασαζάρουμε” καλά με το αλάτι, το πιπέρι το μισό λάδι και τα αρωματικά μας: δεντρολίβανο και θυμάρι.
  3. Κόβουμε το σκόρδο μας στην μέση ολόκληρο και το βαζουμε κατω απο το κατσικάκι. Κοβουμε και ενα λεμόνι στα 4 μαζί με την φλούδα και το βάζουμε και αυτο κατω απο το κατσικάκι μας
  4. Στίβουμε το δεύτερο λεμόνι και το ανακατεύουμε καλά με το μέλι και το μπούκοβο σε μία κούπα. Το περιχύνουμε στο κατσικάκι μας.

Προετοιμασία για τις πατάτες:

  1. Κόβουμε τις πατάτες σε μεγάλες φέτες στα τέσσερα σε ενα μεγάλο μπόλ.
  2. Τρίβουμε τις τομάτες  απο πάνω.
  3. Ανακατεύουμε καλά το υπόλοιπο λάδι,  το λεμόνι, την μουστάρδα και λίγο αλατοπίπερο και το ανακατεύουμε πολύ καλά με τις πατάτες να πάει παντού.

Ενοποίηση και ψήσιμο:

  1. Βάζουμε τις πατάτες μας γύρω απο το κατσικάκι, κλείνουμε καλά με την λαδόκολα και ρίχνουμε ενα ποτήρι νερό στα πλαινά.  Απο πάνω βάζουμε ενα φύλλο αλουμινόχαρτο.
  2. Βάζουμε το κατσικάκι στον προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε στους 200οC στον αέρα για 1  1/2 ώρα.
  3. Μετα απο μιάμιση ωρα βγαζουμε το αλουμινόχαρτο και κοβουμε την περισσή λαδόκολλα ως τα πλάγια του ταψιού για να ξεσκεπάσουμε το φαγητό μας. Αφήνουμε να ψηθεί για ακόμη 1 ώρα ωστε να παρει χρώμα.
  4. Μισή ώρα πρίν βγάλουμε το φαγητό μας απο τον φούρνο, για να γίνει “υπερ-κρατσανό”, περιχύνουμε το βούτυρο απο πάνω.

ΜΥΣΤΙΚΟ: Καθώς ψήνουμε το φαγητό μας την τελευταία ώρα, το κοιτάμε συχνά να μην στεγνώσει απο πάνω και ξεραθεί τελείως. Παίρνουμε δηλαδή ζουμί απο κάτω απο το ταψί και το ρίχνουμε απο πάνω απο τις πατάτες και το κατσικάκι μας.

Καλή απόλαυση!

1
ΤΕΛΕΙΟ
0
0
ΑΓΑΠΩ!
0
ΧΑΧΑ
You already used all votes

Join the Conversation

  1. ΚΩΣΤΑΣ Κ. says:

    Κατσικάκι λεμονάτο με μέλι και θυμάρι.
    Facebook: Kostas Kampoyris.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Close
Μάνα μου! .
Ξέρω τι Έφαγες Πέρσι το Καλοκαίρι © Copyright 2025. All rights reserved.
Close